TOP
El Govern buscarà línies de finançament per a solucionar els problemes de l’estany, combatent activitats com el xàrter il·legal. Arxiu

El Govern defensa que l’estany des Peix sigui una zona de “fondeig condicionat”

El conseller balear de la Mar i del Cicle de l’Aigua, Juan Manuel Lafuente, s’ha mostrat favorable aquest dimarts a què l’estany des Peix sigui una zona de fondeig “condicionat” i que, per tant, la seva gestió i control es faci segons els acords entre el Govern i el Consell.

Millora de la gestió del fondeig
Així ha respost durant el ple del Parlament al diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, qui ha demanat per la posició del Govern en relació amb la millora de la gestió del fondeig en aquest espai natural protegit.

En la seva intervenció, Córdoba ha remarcat que fa més de 300 anys que l’estany ha estat usat per la gent de Formentera com a refugi i lloc de fondeig de petites embarcacions tradicionals, encara que en els darrers temps s’han anat introduint nous usos i activitats.

“Prudència i sentit comú”
Lafuente ha defensat que sigui compatible el gaudi de la mar amb la conservació i, en aquest sentit, ha considerat que “amb prudència i sentit comú” pot aconseguir-se aquest equilibri.
També ha assenyalat que cercaran línies de finançament per a solucionar els problemes de l’estany, combatent activitats com el xàrter il·legal.

Segons el conseller, el Govern “ha complert la seva paraula” a l’hora de delegar al Consell temes relatius a la regulació d’aquest espai inclòs en el Parc Natural, encara que són “conscients” de què es tracta d’un dels “grans problemes” de Formentera al costat de la delimitació de costes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES