TOP
José Manuel Alcaraz a Ràdio Illa.

Alcaraz adverteix del risc que suposaria no adjudicar els quioscos tal com proposa la Mesa

L’exvicepresident insular, José Manuel Alcaraz, ha reiterat que la millor opció per desencallar el concurs de quioscos és adjudicar els lots a les opcions més ben valorades per la Mesa de Contractació. El també líder del PP formenterer ha criticat la postura del president Llorenç Córdoba, que es mostra partidari de declarar-lo desert i convocar-ne un de nou. El membre de l’equip de Govern indica també que la proposta de repetir el concurs allargaria encara més un procediment que començà el 2021 i generaria la pèrdua de les concessions dels lots atorgades per Costes al Consell. A més, ha afirmat que “des de novembre [quan començà la crisi al Govern insular] el president no diu una sola veritat”, en referència a que Córdoba s’hagués posat en contacte amb el Govern balear per sol·licitar autoritzacions temporals que permetessin el retorn dels antics gestors. L’executiu autonòmic ha informat Ràdio Illa que “formalment no ha arribat cap petició” en aquest sentit.

Conseqüències legals
Alcaraz ha recordat que la mateixa Mesa de Contractació ha instat a la Junta de Govern a procedir a l’adjudicació dels quioscos i ha assegurat que separar-se d’aquesta decisió podria tenir conseqüències legals pels membres que la conformen, que haurien de respondre amb el seu patrimoni personal.
Així mateix, ha aclarit que l’informe de la Fundació Universitat i Empresa de la UIB contempla la possibilitat de desistir del concurs, si bé ha destacat, és un informe “extern”. Pel que fa a l’informe dels serveis jurídics del Consell (que proposa declarar-lo desert) que ha esgrimit Córdoba davant de la Junta de Govern, Alcaraz ha matisat que l’ha signat una lletrada de l’àrea de Recursos Humans (no de l’àrea de Litoral) i que és un “còpia-enganxa” d’una al·legació presentada per un dels antics gestors de quioscos.

Ple extraordinari
D’altra banda, Alcaraz ha assenyalat que el president del Consell encara no ha convocat el Ple extraordinari que Sa Unió ha sol·licitat per abordar el concurs de quioscos. Si el president vol allargar els terminis, el Ple es podria celebrar en un mes, ha afegit el popular. En aquesta sessió, el conseller de la coalició espera que les dos formacions de l’oposició, PSOE i GxF, s’uneixin a Sa Unió i votin a favor d’una proposta que deixi sol al president i insti a la Junta de Govern a adjudicar els lots a les ofertes més ben valorades. Tot i això Alcaraz ha exposat que l’aprovació d’aquesta proposta en Ple no obligaria al president a traslladar-la a la Junta de Govern.

Dimissió en bloc
Amb relació a la possibilitat que tots els consellers de Sa Unió presentin la dimissió en bloc, Alcaraz ha apuntat que és una opció que tenen sobre la taula des del principi de l’enfrontament amb Córdoba. Ara bé, l’exvicepresident ha declarat que aquesta decisió agreujaria la ingovernabilitat del Consell durant un temps considerable, de manera que no només afectaria a assumptes com el dels quioscos sinó a la resta de competències insulars.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES