TOP
Segons Sa Unió, “l’incompliment reiteratiu del president posa en perill la possibilitat de tenir quioscos aquest estiu”.

Sa Unió critica que Córdoba ajorni fins dimecres la junta sobre els quioscos

Divendres passat, el president Córdoba va convocar per aquest dilluns una junta de Govern extraordinària per dur a aprovació les propostes d’adjudicació dels quioscos, segons el mandat del Ple extraordinari celebrat dijous passat.

Minuts abans de l’inici d’aquesta junta d’avui dilluns, però, els membres de Sa Unió que en formen han sabut per una comunicació del servei de Premsa del Consell que el president havia decidit posposar-la perquè “ha aparegut nova documentació i així tenen els consellers temps suficient per a analitzar-la”.

Reunió amb sorpresa
Tot seguit, segons expressen els consellers de Sa Unió en una nota, el president Córdoba s’ha volgut reunir amb ells per estudiar l’esmentada documentació, però el que s’han trobat, ha estat a un dels licitadors dels lots d’hamaques i para-sols.

A més, indiquen des de Sa Unió, “el president també ha negat participar en aquesta reunió al secretari i a l’interventor accidental”. Els consellers de Sa Unió han qualificat la reunió de “molt incòmoda, on ens hem trobat amb un licitador explicant les seves accions legals contra el Consell i aconsellant què s’havia de fer”.

“Córdoba està prenent el pèl al poble de Formentera”
Sa Unió considera que “el president Córdoba està prenent el pèl als consellers de Sa Unió, al ple i, per tant, al poble de Formentera”. Apunten, així mateix, que “des del 8 d’abril el president ja hauria pogut portar la proposta d’adjudicació dels quioscos de la mesa de contractació a la junta de Govern. Des del ple de la setmana passada el president ja ha incomplit dues voltes el mandat que se li va fer, no portant la proposta a la junta de Govern de divendres passat ni a la d’avui dilluns, així com l’esperada acta del 25 de març. Aquest incompliment reiteratiu del president posa en perill la possibilitat de tenir quioscos aquest estiu a Formentera, ja que la possibilitat de prorrogar als antics quiosquers no és possible”.

Davant d’aquesta situació, Sa Unió demana al president Córdoba que faci cas al ple del Consell, una sessió on, segons afirmen des de la coalició, el passat 18 d’abril li va demanar la seva dimissió. En el seu parer, “cada dia que passa la institució es veu degradada i perjudicada”.

Quatre propostes de Córdoba
Cal recordar que en aquesta junta, a més de presentar la proposta d’adjudicació a les set ofertes més ben valorades aprovada per la Mesa el passat 8 d’abril, Córdoba haurà de formular tres propostes més. La segona referent a l’altra proposta de la Mesa de Contractació: el requeriment de la documentació prèvia a l’adjudicació del quiosc des Copinar a Bartolomé Escandell Torres, l’oferta del qual ha passat a ser la més ben puntuada per aquest lot.

D’altra banda, el president haurà d’introduir dues propostes més que conduirien a la no adjudicació de les propostes seleccionades per la Mesa: D’una banda, Córdoba presumiblement havia de defensar la proposta de declarar desert el concurs, que fonamenta en l’argumentari desplegat en l’informe signat per part de la lletrada de l’àrea insular de Recursos Humans.

Finalment, hauria de presentar una darrera proposta per al desistiment del concurs tal com planteja l’informe signat pel catedràtic de Dret Administratiu Felio Bauzà.

Compartir

Comentaris (1)

  • Catala

    En lloc de plorar aquí, els membres del partit haurien de reflexionar sobre com és possible que, amb el seu suport, es faci servir una licitació manipulada com a base per a les seves decisions. Potser algú en treu avantatge? Ara ja sembla que la justícia s’està ocupant dels esdeveniments estranys.

Deixa una resposta

PROGRAMES