TOP
El president Llorenç Córdoba, en una imatge d’arxiu.

El president Córdoba s’aparta del concurs de quioscos tot i que rebutja els motius de la recusació

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha anunciat que s’aparta del procés de licitació dels quioscos de platja de Formentera tot i que rebutja de ple els motius que argumenten les set empreses amb les ofertes més ben valorades en el concurs que han sol·licitat la seva recusació. El cap insular ha argumentat així la seva postura: “El motiu de la recusació no l’accept, no té ni cap ni peus, és realment absurd (…), però el que sí que faré és no oposar-me a apartar-me” del procés de quioscos.

“Que prenguin la decisió que hagin de prendre”
Córdoba ha recordat que ja exposà els seus arguments contraris a l’adjudicació durant el Ple extraordinari del passat dijous i ha afegit: “El que puc fer ara per ajudar és apartar-me i que es creï una junta de Govern amb la resta de consellers i que prenguin la decisió que hagin de prendre. Fer el contrari seria crear més polèmica i fer un debat estèril en el Ple”. En aquest sentit, cal recordar que si el president no hagués acceptat apartar-se d’aquest assumpte, el Ple hauria hagut pronunciar-se sobre la petició de recusació. Amb aquesta decisió, tot apunta que en una pròxima sessió de la Junta de Govern es votarà la proposta de la Mesa de Contractació del concurs per adjudicar els lots de quioscos a les ofertes que han obtingut major puntuació.
D’altra banda, les set empreses també sol·liciten la recusació (que s’aparti a un funcionari o autoritat pública d’un determinat procediment administratiu) de la lletrada de recursos humans del Consell que signà l’informe que advoca per declarar el concurs desert. En aquest cas, la recusació de la lletrada ha de resoldre-la, en un termini màxim de tres dies i previ informe del secretari insular, la vicepresidenta primera, Verónica Castelló, en substitució del titular de Recursos Humans, que és precisament el president Córdoba.

Junta de Govern del 25 de març
Paral·lelament, el PSOE de Formentera ha informat Ràdio Illa que presentarà en el Ple ordinari de demà dijous una proposta per la via d’urgència per instar el president a què faci pública l’acta de la Junta de Govern del 25 de març, on s’abordà l’assumpte dels quioscos. Els socialistes argumenten que l’acta “està segrestada” perquè entenen que a finals d’abril ja s’han sobrepassat “els terminis” per publicar-la. En aquella sessió de la Junta de Govern, segons ha avançat Diario de Ibiza, el president hauria afirmat que ell mateix va fer els càlculs sobre les jornades laborals en els quioscos inclosos en l’informe de la lletrada de Recursos Humans que advoca per declarar desert el concurs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES