TOP
Cap dels 221 col·legis públics d’infantil i primària de les Balears s’ha sumat a aquest pla. Isaac Buj

Els centres educatius públics de Formentera no donen suport al pla pilot d’elecció de llengua

Segons ha pogut saber Ràdio Illa, els quatre centres educatius públics de Formentera; IES Marc Ferrer, CEIP Pilar de la Mola, CEIP Sant Ferran i CEIP Mestre Lluís Andreu, han declinat sumar-se al pla pilot d’elecció de llengua impulsat per la conselleria balear d’Educació, mentre que al centre privat i concertat de Ca ses Monges (Verge Miraculosa) no tenen constància d’aquest pla segons han assenyalat a la nostra emissora.

“Sense el suport de la comunitat eductiva”
De fet, en l’àmbit balear, cap dels 221 col·legis públics d’infantil i primària de la comunitat s’ha sumat a aquest pla de lliure elecció; 207 l’han rebutjat i 14 estan pendents de la resolució dels seus claustres.

Aquests són els resultats de l’enquesta duta a terme entre tots els centres de les primeres etapes educatives pel sindicat majoritari al sector, el Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears (STEI), que ha subratllat en un comunicat que la resposta al pla posa en evidència que “no té el suport de la comunitat educativa”.

Des d’aquest sindicat s’entén que el rebuig respon a la coincidència dels docents en què la iniciativa per a incrementar l’oferta lectiva en castellà és un “despropòsit pedagògic” que no respon a la demanda de la comunitat educativa, “sinó a la cessió del PP a les exigències de Vox per a arraconar el català”.

Reclamen la suspensió cautelar del pla al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears
“La comunitat educativa s’alinea amb la societat civil que es va manifestar massivament el passat 5 de maig i amb el Consell Escolar”, que va instar educació a retirar el seu pla, incideix l’STEI, que reclama al Govern que “escolti les demandes” dels claustres, renunciï a aplicar el pla pilot d’elecció de llengua i destini els 60 milions d’euros per curs que reserva per al seu desenvolupament a necessitats reals de l’educació balear.

Per la seva banda, l’Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) contra el pla pilot de lliure elecció de llengua i ha demanat la seva suspensió cautelar.

Així mateix, la Plataforma per la Llengua estudia impugnar el pla, ja que indiquen que “no compta amb el mínim suport de les famílies i els centres, perquè contravé l’Estatut d’Autonomia i la Llei de normalització lingüística”.
A més, recorden que l’esmentat pla “no neix d’una demanda social, com ho acredita també el fet que l’any passat només 10 famílies de tot l’arxipèlag demanassin que s’impartís el 25 % de classe en castellà a les aules”.

El Govern mantindrà el pla
Malgrat el rebuig de la pràctica totalitat dels col·legis públics, el Govern està decidit a mantenir el seu pla pilot d’elecció de llengua, ja que aquest “és voluntari”, segons ha manifestat el portaveu de l’executiu, Antoni Costa.

Costa ha remarcat que “el Govern continuarà endavant” amb el pla pilot pactat pel PP i Vox perquè està convençut que no contravé cap norma legal.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES