TOP
El senador ha posat com a exemple els 500 habitatges de protecció oficial que es faran a Ca n’Escandell, Vila.

Juanjo Ferrer reclama una política “ferma” de construcció d’HPO i el foment de cooperatives d’habitatge a les Pitiüses

El senador per Formentera i Eivissa, Juanjo Ferrer, ha reclamat a la cambra alta “aplicar polítiques fermes de construcció d’habitatge de protecció oficial, cosa que mai no ha fet el Partit Popular, amb programes de subvenció o d’aval dirigits als col·lectius més desafavorits”. Ferrer ha defensat també altres fórmules “més imaginatives, entre les quals destacaria el foment de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús”.

“Amnistia urbanística per als rics”
El senador ha intervingut durant una moció presentada pel PP per reclamar la creació d’un pla de xoc per tal de facilitar l’accés a l’habitatge als joves. Ferrer ha recordat als populars que aquesta problemàtica la pateixen persones de totes les edats, especialment a les Pitiüses.
Des del PP, segons Ferrer, “en lloc d’aportar solucions, han prioritzat aprovar una amnistia urbanística perquè els infractors puguin legalitzar obres irregulars, pagant una petita multa d’entre el 10% i 15% del valor d’allò que es pretén legalitzar: una bicoca per a rics i les seves segones residències”, ha afegit.

El Govern balear es nega a declarar les illes zona tensionada
Juanjo Ferrer ha recordat que l’executiu Prohens també es nega a aplicar la Llei d’Habitatge Estatal i a declarar les illes zona tensionada per tal de posar topalls als preus del lloguer. Així mateix, ha indicat aquesta reclamació s’està realitzant des de diversos sectors socials, “fins i tot Càritas Eivissa ha demanat que s’apliqui aquesta mesura”, ha subratllat.

Lloguer turístic i manca de control
El senador ha recordat que el lloguer turístic i la manca de control del mateix ha provocat en els darrers anys un empitjorament gravíssim de la situació. “A més de la manca de sòl, conseqüència directa de la desastrosa gestió dels aprofitaments urbanístics de cessió obligatòria dels distints governs municipals populars, incideixen en solucions parcials i a curt termini que no han obtingut fins ara cap resultat positiu”, ha incidit.

Vila com a exemple
Per contra, el senador ha posat en valor la feina feta pels diversos governs progressistes a Eivissa, que han lliurat més de cent habitatges de protecció oficial a la capital eivissenca. A més, ha corroborat, “l’Ajuntament de Vila ha estat un dels grans impulsors per construir més de 500 habitatges de protecció oficial a Ca n’Escandell, un projecte a punt de començar i que executarà el Ministeri d’Habitatge, a través de l’Entitat Pública Empresarial de Sòl (SEPES), i els 60 actualment en construcció a Isidor Macabich”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES