TOP
Retirada de l'embarcació 'Scipio' a sa Sèquia. Retirada de l’embarcació ‘Scipio’ a sa Sèquia.

El Consell retira l’embarcació varada a sa Sèquia

La vicepresidenta primera i consellera de Medi Ambient de Formentera, Verónica Castelló, ha anunciat la retirada de l’embarcació varada a Sa Sequi a causa de la dana del passat 14 d’agost.

Retirada senzilla

Castelló ha explicat que la retirada ha estat “més senzilla de l’esperat”. La representant política ha aclarit que l’actuació ha consistit en la mobilització d’una grua des d’Eivissa, que ha aixecat l’embarcació lligada amb unes cintes i l’ha col·locat sobre un camió. D’aquesta manera, de moment, només queda el seu desballestament i el posterior transport dels residus a l’abocador. Tot plegat, ha dit Verónica Castelló, això ha suposat un cost de 10.000 euros.

Veler as Molí de Sal

En relació amb el veler ubicat as Molí de Sal, la consellera ha informat que encara s’estan valorant les opcions “menys costoses i més senzilles” per poder retirar-la, ja que en aquest cas són necessàries feines subaquàtiques “complicades”, a causa de la poca profunditat de l’indret.

Responsabilitat dels propietaris

D’altra banda, referent a la responsabilitat econòmica d’aquestes accions, la cap de l’Àrea de Medi Ambient, ha declarat que la institució insular se’n farà càrrec, però que després, subsidiàriament, intentaran computar-ne els costos als propietaris, que estan localitzats, però no han mostrat la intenció de dur a terme el desallotjament.

Sobre l’altra embarcació varada a s’Espalmador, de la qual va informar recentment el Diario d’Eivissa, ha assenyalat que la propietat se n’ha responsabilitzat i serà retirada.

Barques de la migració irregular

Finalment, la vicepresidenta primera ha estat preguntada per les pasteres que han quedat al voltant del litoral. En aquest sentit, ha apuntat a la càrrega de feina del personal del consell a causa de la temporada turística, que fa difícil l’actuació ràpida sobre aquestes barques. A més, ha afegit que, en alguns casos de difícil accés, el consell no té els mitjans logístics i humans per fer aquestes feines i, per tant, queden subjectes a la disponibilitat de les empreses que presten els serveis de forma externa.

En última instància, sobre les pasteres que hi ha a l’abocador, prop de vuitanta, la representant insular ha al·legat que són competència de l’Estat i que el consell, per “bona voluntat” ja fa moltes actuacions per les quals no rep cap ajuda i que impliquen un cost sobrevingut per l’administració.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES