TOP
Una dona alimentant un porc. Foto: CIF.

El Consell de Formentera inicia la campanya per controlar la triquinosi en les matances de porcs

El Consell Insular de Formentera ha anunciat la posad en marxa d’una nova campanya gratuïta de control de la triquinosi en les matances tradicionals de porcs, que s’estendrà de l’1 de novembre de 2025 al 30 de març de 2026.

L’objectiu “és garantir la seguretat alimentària i prevenir riscos per a la salut derivats del consum de carn o embotits elaborats sense el control sanitari necessari”.

Contacte

Les persones interessades poden dirigir-se a la Conselleria de Sector Primari, situada al carrer de l’Arxiduc Lluís Salvador, 2, o contactar a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat o del telèfon 971 321 087 per rebre més informació.

Triquinosi

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través del consum de carn crua o poc cuinada —tant de porc com de porc senglar o cavall—, així com d’embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com la sobrassada.

Per evitar riscos, tota la carn procedent de matances tradicionals s’ha de sotmetre obligatòriament a l’anàlisi de triquina, tant si és per a autoconsum com per a comercialització. Aquesta mesura és d’aplicació a tot l’Estat i és clau per assegurar un consum segur.

Instruccions

El Consell de Formentera facilitarà el material i les instruccions necessàries per a la presa de mostres, i el servei veterinari insular s’encarregarà de realitzar les anàlisis.

Segons el Consell, questa campanya és “una eina essencial per mantenir la tradició de les matances a Formentera amb totes les garanties de seguretat i salut pública”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES