TOP
Imatge d’arxiu de dofins mulars.

A Eivissa s’estudiaran els sons dels dofins

El projecte ‘Els nostres dofins’ es posarà en marxa al gener amb la instal·lació de tres hidròfons per a registrar el so dels cetacis que habiten en aigües pitiüses i analitzar com es relacionen amb la remor de les embarcacions i la resta de contaminació acústica derivada de l’activitat humana.

L’associació d’investigació marina Tursiops, que s’encarrega del projecte, vol submergir els hidròfons en tres punts de calat, amb diferents nivells d’impacte de l’activitat humana, com es Freus, amb molt de trànsit marítim, la reserva des Vedrà, amb un impacte mitjà i un tercer que s’ubicarà al nord de l’illa, en una àrea amb molt poc trànsit d’embarcacions.

El projecte costa al voltant de 41.000 euros, i de moment, només compta amb l’ajuda econòmica de la Fundació per a la Conservació d’Eivissa i Formentera que aportarà 12.000 euros per a la instal·lació del primer hidròfon a la reserva des Vedrà. Ara, l’associació busca més recursos per poder completar la instal·lació dels altres dos hidròfons.

Compartir

PROGRAMES