TOP
Vista aèria de Formentera amb la Mola en primer terme. Foto: Sergi Candelas.

A Formentera hi ha 29 persones aïllades per mor de la pandèmia

L’Àrea de Salut ha informat que a Formentera hi ha 17 persones asimptomàtiques en aïllament per ser considerades contactes estrets de positius en covid, segons dades d’ahir dijous. A més, per calcular el total de persones que a la nostra illa han de guardar confinament, a aquesta xifra caldria sumar els 12 positius que ara com ara són considerats casos actius lleus. D’aquesta manera, entre contactes estrets i positius, a Formentera hi ha un total de 29 persones aïllades.
En el cas que els afectats no puguin mantenir l’aïllament en el seu domicili, Salut posa a la seva disposició l’hotel pont, que a Formentera disposa de 19 habitacions.
Pel que fa a les dades dels darrers dies, durant la setmana de l’1 al 8 de juliol, els rastrejadors han supervisat a 24 contactes estrets. D’aquests, tots menys un eren asimptomàtics en el moment en què se’ls va incloure en la consideració de contacte estret. Segons les dades recopilades durant els primers 7 dies de juliol, un 16,67% dels contactes sota vigilància s’acaben confirmant com a positius.
Així mateix, durant la darrera setmana a Formentera, cada cas confirmat de covid ha generat una mitjana de 4 contactes estrets. El Govern balear defineix què s’entén per contacte estret en el seu web: “Qualsevol persona que hagi estat en el mateix lloc que un cas, a una distància menor de 2 metres i durant més de 15 minuts. Es considera contacte estret en un avió, tren o un altre mitjà de transport de llarg recorregut a qualsevol persona situada en un radi de dos seients al voltant del cas i a la tripulació o personal equivalent que hagi tingut contacte amb el cas. El període a considerar serà de dos dies abans de l’inici dels símptomes del cas fins al moment en el qual és aïllat. En els casos asimptomàtics confirmats per PCR, els contactes es buscaran des de dos dies abans de la data del diagnòstic”.

Nous positius a Formentera
Pel que fa a l’actualització de l’impacte de la pandèmia a l’illa, en les darreres hores s’han detectat 3 nous casos de covid i el total de casos actius ascendeix a 13. Del total de persones contagiades, 12 presenten un quadre lleu i resten aïllades i sota seguiment facultatiu. En canvi, segueix a l’UCI la turista de 20 anys provinent de Formentera que el passat dissabte fou traslladada d’urgència a Can l’Hospital de Misses.
D’ençà que començà la pandèmia s’han diagnosticat 482 casos de covid a l’illa, que presenta una incidència acumulada a 14 dies de 117 casos per 100.000 habitants, per sota dels més de 200 casos de Mallorca i Eivissa, i dels 806 casos de Menorca, que viu una situació molt delicada.
La taxa de positivitat a 7 dies de formentera és del 7%, mentre que a Eivissa i Mallorca és del 9% i a Menorca del 17%.
Quant a les dades d’Eivissa, s’han detectat 58 noves infeccions i hi ha 391 casos actius, dels quals 382 presenten un quadre lleu. En canvi hi ha 11 malalts que requereixen hospitalització: 1 en planta a Can Vilàs i 10 a Can Misses, un més que ahir. D’aquests últims, n’hi ha 7 en planta i 3 a l’UCI (entre els quals hi ha l’esmentada pacient de Formentera). Finalment, no hi ha canvis respecte a ahir en el nombre de professionals de la salut en vigilància activa, 15, dels quals 5 són positius.

Vaccinació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 8.416 dosis (154 més que ahir). A més, hi ha 5.258 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 49,1% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 3.912 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 36,6% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES