TOP
Mayans i Raya, avui a Sant Francesc.

Acción Francisco no pot esterilitzar més gats des d’abril perquè s’ha quedat sense recursos

Maria Rosa Mayans i Lola Raya, presidenta i vicepresidenta d’Acción Francisco, expliquen a Ràdio Illa que aquesta entitat de voluntaris ha exhaurit els recursos per continuar les campanyes d’esterilització massiva que permeten el control poblacional dels felins i que tampoc poden seguir amb l’alimentació i cura de la salut dels gats sense amo de Formentera.

Les responsables d’Acción Francisco exposen que aquesta associació ha portat a terme, de gener a abril d’enguany, unes 300 esterilitzacions de gats a l’illa, una xifra similar a les que es feien durant tot un exercici els anys anteriors. Aquest augment sobrevingut de l’activitat ha esgotat la partida anual que facilita el Consell amb aquest objectiu i que supera els 20.000 euros. Acción Francisco destaca que cal reprendre les esterilitzacions i que d’ara en avant s’haurien de fer sense interrupció, no en campanyes específiques, perquè “per mor del canvi climàtic” actualment el període reproductiu dels gats s’estén pràcticament a tot l’any. Per resoldre aquesta situació, Mayans i Raya plantegen buscar solucions conjuntament amb el Consell de Formentera i per aquest motiu afirmen que sol·licitaren a finals de primavera una reunió amb els responsables insulars que encara no s’ha produït.

Refugi col·lapsat i sense fons per mantenir les colònies
Així mateix, en el refugi des Torrent, una iniciativa premiada pel Govern balear que disposa d’una parcel·la de 2.500 m² a la zona des Cap, ja hi ha uns 120 gats i la capacitat està al màxim.
D’altra banda, amb el finançament de donacions i quotes de socis, l’entitat animalista s’encarrega del manteniment d’unes 45 colònies de gats disseminades per tota l’illa, cosa que suposa l’adquisició d’entre 800 i 1.000 quilos de pinso mensuals i una despesa d’uns 1.400 euros. En aquest capítol Acción Francisco també està col·lapsada, per aquest motiu ha fet una crida per recaptar fons. Si voleu col·laborar-hi podeu fer el vostre donatiu a través del servei de Bizum del telèfon 613 34 67 36 o un ingrés al compte corrent: ES41 2100 0187 1302 0061 7959.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES