TOP
Zona que es destinarà a l’hemodiàlisi a l’hospital de Formentera. Foto: Àrea de Salut

Adjudicada l’obra per implantar l’hemodiàlisi

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha adjudicat les obres del servei d’Hemodiàlisi de l’hospital de Formentera a l’empresa Construcciones Sa Torre, per 350.000 euros. El termini d’execució de les obres serà de cinc mesos una vegada es formalitzi el contracte amb l’empresa adjudicatària.

Projecte
La redacció del projecte d’adequació d’espais a l’hospital es va adjudicar al juliol a l’estudi LLATEQ Laura Manyer Balsells per 10.888 euros.
Aquest projecte ha recollit i adaptat la proposta de disseny de l’avantprojecte en el qual es contemplava una reforma dels espais actuals de la zona de consultes Externes, concretament de l’àrea on és la consulta de Salut Bucodental, per situar el nou servei d’Hemodiàlisi. La reforma inclourà la construcció d’una petita edificació al costat de l’hospital, que albergarà una planta d’aigües.

Sistema de tractament d’aigua
L’obra contempla reformar els espais actuals de la zona de consultes Externes, on se situarà el nou servei d’Hemodiàlisi amb un hospital de dia amb capacitat per a quatre places de diàlisi que permetrà atendre pacients amb patologies nefrològiques. També inclou la instal·lació d’un sistema de tractament d’aigua per osmosi inversa destinat a obtenir l’aigua ultra pura necessària per al tractament.
La superfície del nou servei d’Hemodiàlisi serà d’aproximadament 50 m². La nova planta d’aigües serà idèntica a la que hi ha a l’hospital de Can Misses, i se situarà en una zona exterior annexa.

Contractacions
Paral·lelament, l’Àrea de Salut ja treballa en la contractació d’un nefròleg i personal d’infermeria per assumir la demanda assistencial i en la redacció dels plecs per als concursos de compra dels equips i material del nou servei d’Hemodiàlisi.
Per a Gonzalo Espí Senent, subdirector de Gestió de l’Hospital de Formentera, “seguim fent les passes necessaries i treballant seriosament perquè el Servei d’Hemodiàlisi sigui de nou una realitat a Formentera. Serà per a tots nosaltres una satisfacció molt gran poder oferir aquest servei als residents de l’illa al seu hospital, sense que s’hagin de desplaçar. Amb això s’evitaran les molèsties dels trasllats gairebé diaris en la seva situació de vulnerabilitat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES