Albirat un xatrac gros per primera volta a Formentera

Dimarts passat, i malgrat ser dimarts 13, tres ornitòlegs varen tenir la sort de veure el primer espècimen de xatrac gros (Hydroprogne caspia) que s’ha observat mai a Formentera. Es tracta de la tercera cita per al conjunt de les Illes Balears, ja que abans sols havia estat vist en dues ocasions a Mallorca.
En Roger Cases, que li va poder fer les fotografies que adjuntam, ens explica que està anant cada dia allà on l’observaren, l’estany des Peix a tocar de ses Bassetes, encara que de moment no l’ha tornat a veure.

Xatrac gros albirat a l’estany des Peix. Foto Roges Cases

Any de xatracs
Es dóna la coincidència que aquest estiu, un xatrac menut (Sternula albifrons), va niuar per primera volta a les illes Balears i també va ser precisament a Formentera, en aquest cas a l’estany Pudent. Així doncs, pels ornitòlegs de l’illa aquest està essent l’any dels xatracs, anomenats també llambritges a les Balears.
Dimecres vinent al matí en Roger Cases serà als nostres estudis per parlar-nos dels xatracs i d’altres ocells, així com d’un interessant projecte ornitològic. Si us interessa el món de les aus, no us ho perdeu.

About Author

Deixa una resposta

background