TOP
Xatrac gros, Hydroprogne caspia, a l’estany des Peix. Foto: Roges Cases

Albirat un xatrac gros per primera volta a Formentera

Dimarts passat, i malgrat ser dimarts 13, tres ornitòlegs varen tenir la sort de veure el primer espècimen de xatrac gros (Hydroprogne caspia) que s’ha observat mai a Formentera. Es tracta de la tercera cita per al conjunt de les Illes Balears, ja que abans sols havia estat vist en dues ocasions a Mallorca.
En Roger Cases, que li va poder fer les fotografies que adjuntam, ens explica que està anant cada dia allà on l’observaren, l’estany des Peix a tocar de ses Bassetes, encara que de moment no l’ha tornat a veure.

Xatrac gros albirat a l’estany des Peix. Foto Roges Cases

Any de xatracs
Es dóna la coincidència que aquest estiu, un xatrac menut (Sternula albifrons), va niuar per primera volta a les illes Balears i també va ser precisament a Formentera, en aquest cas a l’estany Pudent. Així doncs, pels ornitòlegs de l’illa aquest està essent l’any dels xatracs, anomenats també llambritges a les Balears.
Dimecres vinent al matí en Roger Cases serà als nostres estudis per parlar-nos dels xatracs i d’altres ocells, així com d’un interessant projecte ornitològic. Si us interessa el món de les aus, no us ho perdeu.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES