TOP
Diversos ferris maniobren en el port de la Savina.

Alejandra Ferrer demana controls més estrictes en el port quan millori la mobilitat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha sol·licitat al Govern balear l’establiment de “controls més estrictes” al port de la Savina quan comenci a ser possible una major mobilitat. Ferrer ha indicat que l’executiu autonòmic “ha confirmat que es realitzarien majors controls [al port]” fins i tot “controls sanitaris, com per exemple la presa de temperatura” i ha afegit que també “s’està tractant la possibilitat que es puguin fer tests a l’arribada [a Formentera]”.
Ferrer ha traslladat aquesta demanda en la reunió setmanal que es va portar a terme ahir per mitjans telemàtics entre els presidents dels quatre consells insulars, representants municipals i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol.

Continuïtat de les ajudes per treballadors i empresaris
Així mateix la presidenta del Consell de Formentera ha exposat que si bé durant la fase 1, que comença a la nostra illa el pròxim dilluns, podran “obrir comerços i allotjaments turístics, això no garanteix que puguin tenir una activitat econòmica”, ja que de moment, les condicions de mobilitat impedeixen l’arribada del turisme. Per això, des del Consell de Formentera s’ha demanat al Govern balear que es garanteixin “els ajuts tant per les empreses com pel seu personal fins que es doni la possibilitat que finalment arribin turistes”, un escenari, apunta Ferrer, que podria ser una realitat “a finals de juny o principis de juliol”.
En la reunió, la representant de Formentera també ha sol·licitat al Govern balear que es garanteixi el “material sanitari pels comerços i administracions”.

Franges horàries per sortir i Menorca en fase 1
Així mateix Ferrer ha indicat que la presidenta Armengol ha explicat “la voluntat de demanar al Govern central la necessitat d’establir horaris per la sortida de les persones” amb la finalitat “d’evitar aglomeracions” en aquestes primeres fases del deconfinament.
D’altra banda, Ferrer ha anunciat que la presidenta balear demanarà al Govern central que permeti que, a més de Formentera, també Menorca pugui iniciar la fase 1 de desconfinament amb obertura interna el 4 de maig, a l’espera que el Consell d’Eivissa analitzi si ho considera oportú en aquesta illa.

Compartir

PROGRAMES