TOP
Instantània de l’assemblea. Foto: GxF

Alejandra Ferrer fa balanç de la seva presidència al Consell en l’assemblea de GxF

En una nota enviada als mitjans, Gent per Formentera ha valorat l’assemblea extraordinària celebrada aquest divendres per donar compte de la feina feta al capdavant del Consell Formentera per la presidenta, Alejandra Ferrer, durant aquests més de dos anys de legislatura, marcats per la crisi sanitària i econòmica generada per la covid, i del grau de compliment dels compromisos electorals i dels eixos programàtics del pacte de govern.

Per Ferrer, la pandèmia ha suposat gran part dels esforços realitzats treballant per garantir la seguretat de la ciutadania de l’illa; ajudar a les persones, famílies i empreses mitjançant suport, bonificacions de taxes i ajuts; organització de la gestió de les proves i restriccions d’arribada a l’illa, i garantir la informació contínua necessària de les mesures i restriccions. Així mateix, durant tot aquest temps s’ha continuat fent feina en els compromisos i acords electorals.

Entre els avenços fets, la presidenta destacava:
– En temes d’Educació, Cultura i Patrimoni: la restauració i obertura del Far de la Mola, l’inici del pla de cultura i les tan esperades escola i escoleta de Sant Ferran que permetran treballar en el projecte del Centre de les Arts a l’antiga escola de Sant Ferran.

– Pel que respecta al Sector Primari: la Confraria de Pescadors, el suport a la Cooperativa del Camp amb les sitges pel gra, la farinera que ben aviat serà una realitat, i els projectes del trull d’oli i l’obrador juntament amb la creació del segell de producte de Formentera.

– En Infraestructures: el parc infantil de Sant Ferran (projecte dels pressupostos participatius), el Parc de patinatge, les obres de millora a Sant Ferran i La Savina, i de millora i conversió en zona de vianants des Pujols, entre les més importants.

– En Territori: cessió d’un nou terreny al Govern per a la construcció d’habitatges de protecció oficial i les modificacions normatives per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges particulars.

– Amb relació a la part econòmica: destacar els projectes presentats per rebre Fons Europeus i poder acomplir projectes tan importants com la regulació dels fondejos, la planta de compostatge i la de residus de construcció, entre d’altres.

– En Medi Ambient: s’ha aconseguit avançar en el projecte de l’Estany des Peix per tal que la regulació sigui una realitat l’estiu vinent. També s’han treballat els plecs i les condicions que han de regir el nou contracte de residus.

– En Mobilitat: la posada en funcionament de la regulació d’entrada de vehicles i establir els objectius inicials de reduir el sostre en un 16% fins a 2023; també s’ha avançat en la nova concessió del transport públic que ha de començar a funcionar el 2022.

– En Benestar Social: s’han adaptat els serveis del Consell a les necessitats socials actuals i s’està redactant el reglament d’usos de la Residència per a majors perquè una vegada acabat el vial d’accés es pugui posar en marxa.

– En Igualtat: s’ha aconseguit donar més visibilitat a la diversitat, s’ha posat en marxa el Servei d’Atenció Integral LGTBI i s’ha iniciat el primer Pla de Diversitat-LGTBI de Formentera, s’ha començat a treballar en el Pla d’Igualtat Intern del Consell i s’ha condicionat un espai (Sala amable) per a les víctimes de violència de gènere a la Guàrdia Civil.

La presidenta donava també compte de les reivindicacions que fa anys que es fan des de Formentera i que no han rebut resposta per part del Govern de les Illes Balears.
Entre les qüestions pendents més importants, Alejandra Ferrer va destacar: la regulació i limitació dels fondejos a tot el litoral de l’illa; la regulació sostenible i amb garantia de servei de la línia marítima regular entre Formentera i Eivissa; la protecció del Parc Natural; la reordenació del port; la necessitat de solucions per al problema de l’habitatge a Formentera, l’ampliació de l’IES Marc Ferrer i compensar la triple insularitat dels nostres estudiants i, en temes de Salut, vetllar per tal que el servei de 061 durant tot l’any i el servei d’hemodiàlisi siguin una realitat.

Des de GxF s’assegura que se seguiran “reclamant i reivindicant aquestes qüestions amb un compromís ferm”.

L’agraïment i reconeixement a n’Alejandra Ferrer va ser unànime i molt emotiu per part de la militància, i la presidenta va expressar el seu compromís a “continuar treballant, enfrontant-nos a les noves necessitats i nous reptes, i seguir lluitant, com sempre ha fet Gent per Formentera, des de la independència política i la insularitat”.

L’executiva de GxF aprofita el comunicat per fer públic el seu agraïment “a la gran tasca feta per la presidenta Alejandra Ferrer durant aquests dos anys d’incansable feina i l’encoratgem a seguir treballant per transmetre les singularitats de la nostra illa i per defensar les necessitats que té Formentera sense lligams a partits autonòmics i estatals”.

Compartir

PROGRAMES