TOP
Ana Juan a Ràdio Illa.

Ana Juan: “Els quioscos i altres serveis de platja estan garantits”

L’oferta dels quioscos i altres serveis de platja per aquest estiu “no està en perill”, segons ha afirmat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, en una entrevista en què ha repassat alguns dels reptes del nou any 2023, entre els quals, a més d’explicar la situació dels lots del litoral, ha abordat altres temes: les eleccions de maig, la regulació del fondeig a l’estany des Peix, l’obertura de la residència per a gent major, la dinamització de la Casa del Poble de la Mola, la contracta de residus o la posada en funcionament de l’oficina d’habitatge. (Podeu escoltar l’entrevista íntegra pitjant en aquest reproductor).

Sobre els lots de platja, Juan ha recordat que des del primer quadrimestre de 2022 el Consell compta amb l’autorització, vàlida fins a finals de 2025, per a prestar els serveis del litoral. És precisament en virtut d’aquest títol habilitant, recorda la presidenta, que el passat estiu es va poder fer efectiva la continuïtat del servei de quioscos, escoles de vela i gandules i para-sols.
Juan afegeix que, a instàncies de Costes, per al nou concurs dels lots del litoral (2022-27) que encara no s’ha resolt, el Consell optà per sol·licitar una concessió, un títol que permet esquivar l’obligatorietat d’haver de desmuntar les instal·lacions almenys un mes a l’any, com succeeix amb l’autorització.

Negativa de Costes a la sol·licitud del Consell 
Ara bé, la sol·licitud del Consell per a obtenir la concessió per poder oferir els serveis de platja en una superfície de 857 m² de domini públic marítim terrestre ha rebut una proposta de denegació per part de Costes. Aquesta negativa, que no és ferma, Costes l’argumenta assenyalant que en zones properes a on es vol establir la concessió ja existeixen instal·lacions de restauració i cafeteries que ofereixen serveis similars als dels quioscos.

Al·legacions del Consell 
En canvi, la institució insular sosté que els locals de restauració pròxims a la platja no realitzen activitats semblants a les dels quioscos. Per argumentar-ho, les al·legacions del Consell apunten que el servei dels quioscos previstos en la nova concessió s’oferirà durant tot l’any i no només per a la temporada turística, de maig a octubre, com ocorre amb els restaurants de platja. A més a més, l’administració formenterera afirma que no es poden establir similituds entre els quioscos i els establiments que es trobin fora del domini públic marítim terrestre, com és el cas d’aquests restaurants. Segons el Consell, s’ha de considerar que les instal·lacions que no es troben dins del límit de Costes, no poden interferir respecte de la sol·licitud d’espais en règim de concessió formulada des de Formentera.
Així mateix, el Consell indica que cal ampliar en 50 m² l’ocupació de la concessió, ja que Costes no ha tengut en compte la superfície dels cinc banys aïllats (tres de ses Illetes, un as Cavall d’en Borràs i un as Arenals). D’aquesta manera, la institució insular demana que la concessió comprengui 907 m² i no 857 m², com havia previst inicialment Costes.

Farem incidència política”
En tot cas, Juan ha subratllat que es troba a l’espera que s’acabi de resoldre el tràmit administratiu de Costes en el qual es respondrà a les al·legacions del Consell. Si s’acabàs confirmant la negativa de Costes a la sol·licitud de concessió del Consell, Juan insisteix en el fet que això no posa en perill els serveis de platja per aquest estiu, ja que el Consell disposa d’una autorització per oferir-los fins a 2025.
Ara bé, en el cas d’una hipotètica resposta negativa de Costes a la sol·licitud de la institució insular, encara no queda clar quina conseqüència tendria amb relació al concurs dels lots de platja que està en marxa, perquè Juan ha declarat: “No em puc aventurar a pensar o dir què farà Costes, estam a l’espera”.
Finalment, la presidenta ha destacat que “farem tota la feina d’incidència política possible perquè [aquest tema] es resolgui en favor de l’interès general de Formentera (…). Som un partit estatal i tenim contactes a la comunitat autònoma i a l’Estat i els utilitzam quan ha fet falta”.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Partit de estat? Vostès ni son socialistes, ni defensen els drets dels treballadors , ni fan polítiques d’esquerra. Es podrien cambiar el nom i dir -se Més Gent Per Formentera

Deixa una resposta

PROGRAMES