TOP
Ana Juan en el seu despatx del Consell.

Ana Juan fa una crida a aquells que encara no s’han vacunat: “Per responsabilitat”

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha participat avui per primera vegada en la reunió per abordar l’evolució de la pandèmia amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la resta de presidents i presidentes dels consells insulars, el president de la FELIB i el batle de Palma.
En la reunió s’ha tractat la reducció de les restriccions fruit de les bones dades sanitàries i de la vacunació massiva. La presidenta del Consell ha destacat que “Formentera es troba en nivell d’alerta 1 de risc sanitari, i si bé estam en una bona situació sanitària, des d’aquí faig una crida a l’esforç col·lectiu per no tornar enrere i per aquelles persones que encara no s’han vacunat que ho facin per responsabilitat i també pels nostres vesins i vesines”. Cal recordar que, mentre a les Balears hi ha un 81,7% del total de la població diana que ja ha completat la pauta d’immunització, a Formentera la dada es queda més curta: 69,6%.

El Govern balear relaxa les mesures
El Consell de Govern ha aprovat el Pla de Mesures per gestionar la crisi sanitària derivada de la covid-19 que estarà vigent des de la seva publicació al BOIB (demà 26 d’octubre). El nivell en el qual es troba cada illa es revisarà cada 15 dies. Així, es mantenen algunes de les limitacions vigents fins ara en el nivell 1 (situació en la qual ara es troben Mallorca, Eivissa i Formentera) i s’aixequen pràcticament totes en el cas de nivell zero, de risc controlat, que és el cas de Menorca.
Amb caràcter general, es permetrà la utilització del 100% de la capacitat màxima dels establiments, locals o serveis oberts al públic. Les activitats de ball que es puguin dur a terme (allà on no estigui expressament prohibit) es faran amb ús obligatori de mascareta i a espais delimitats i separats de les zones destinades a consum de begudes i aliments.
Una de les poques restriccions que es mantenen és referent al consum de tabac i assimilats. Segueix estant prohibit fumar a les terrasses d’establiments d’ús públic, així com a la via pública o en espais a l’aire lliure d’ús públic quan no es pugui assegurar el manteniment d’una distància mínima de dos metres amb altres persones, així com quan s’estigui deambulant. Per a evitar nous contagis massius, estan prohibides les botellades en totes les vies i espais públics.

Principals mesures de protecció
Restauració. Es podrà consumir begudes i menjar sense límit d’horaris, sempre que es pugui mantenir 1,5 metres de distància.
Oci nocturn. Es permet l’activitat de cafè concert i bar de copes fins al 75% d’aforament. Obligació de consum de begudes i aliments assegut a taula tant a l’interior com a l’exterior, i amb distància d’1,5 metres entre taules. S’ha d’usar la mascareta quan no s’estigui consumint i no es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES