TOP
Instantània de la reunió. CIF

Ana Juan i Francina Armengol tracten sobre la triple insularitat i el cost de carburant

La presidenta del Consell, Ana Juan, ha demanat avui a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que les mesures específiques per pal·liar l’increment del carburant derivat de la guerra a Ucraïna, i que es varen plantejar a la darrera conferència de presidents a la Palma, “tenguin en compte la triple insularitat de Formentera”. En aquest sentit, la presidenta ha destacat “la importància de treballar de manera coordinada amb la resta d’administracions, europea, estatal i autonòmica”.

Mesures adaptades a la situació específica de Formentera
Ana Juan ha participat avui en la reunió amb la presidenta del Govern, la resta de consells, l’Ajuntament de Palma i la FELIB, en la qual ha reclamat que “es prenguin mesures adaptades a la situació específica de Formentera”. Juan ha recordat que l’illa és un territori “molt sensible davant aquestes situacions d’incertesa econòmica, i que els costos del transport, tant de passatgers com de mercaderies, sempre repercuteixen de manera més greu en la nostra illa”.
La presidenta també ha mostrat la seva preocupació “perquè, en l’àmbit turístic, l’illa quedi en desavantatge amb la resta de destinacions turístiques” i pels “problemes de subministrament que es puguin generar”.

El combustible i la cistella de la compra més cars de Balears
La presidenta ha recollit, aquesta setmana, les inquietuds de la patronal empresarial i del sector primari. Ana Juan ha traslladat a Armengol que, per exemple, a Formentera “el sector pesquer ha vist incrementat el preu del combustible un 100%, i que la cistella de la compra, de per si la més cara de les Illes, ha pujat un 10%, i això afectarà les famílies de l’illa”.

Reunió de coordinació a l’illa
La presidenta Ana Juan ha assenyalat que el Consell, dins de les seves competències i com ja es va fer amb la covid, estudia accions “per ajudar els sectors que resultin més afectats i les persones més vulnerables”.
La presidenta també ha recordat “la disposició” de Formentera d’ajudar en la crisi humanitària a Ucraïna, i que des de l’àrea de Benestar Social “s’està en contacte permanent amb el Govern per articular l’ajuda quan així ens ho requereixin”.
Finalment, Juan ha agraït a Armengol que hagués plantejat el cost de la insularitat en la darrera conferència de presidents celebrada a la Palma, i també ha defensat que el Govern estatal reclami a la Unió Europea modificar el sistema de subhasta per desvincular el preu del gas del de la resta d’energies i aconseguir així “abaixar el preu de l’electricitat”.

Compartir

PROGRAMES