TOP
Antoni Costa, en una imatge facilitada pel Govern.

Antoni Costa no demana la dimissió de Córdoba i insta als grups polítics que solucionin la crisi al Consell

Antoni Costa, vicepresident i conseller d’Economia del Govern balear, ha lamentat “la situació que hi ha al Consell de Formentera des de fa massa temps” i ha agregat: “Els ciutadans de Formentera no es mereixen aquesta situació de paràlisi en una institució essencial per a la prestació de serveis públics a l’illa”. Costa, que ha rebutjat exigir la dimissió del president, Llorenç Córdoba, ha manifestat: “El que deman des del Govern balear és que la solució passi per Formentera, pel Consell i pels grups [polítics] (…). No és una qüestió de demanar dimissions o no, sinó que se solucioni el problema i es comenci a fer feina per a la gent”. A més, ha admès que “no es poden qualificar d’exitoses” les gestions que des del Govern i el grup parlamentari popular s’han impulsat per “intentar arribar a consensos (…) i que [la governabilitat del Consell] tornàs a la normalitat”.

Participació ciutadana en el Pacte per la Sostenibilitat
D’altra banda, Costa ha presentat a Ràdio Illa la plataforma de participació ciutadana del Pacte per la Sostenibilitat de les Illes Balears. El vicepresident ha animat a les entitats i ciutadania en general a participar en la recollida de propostes que serà posteriorment analitzada pels grups de treball de la Mesa del Pacte Social i Polític per la Sostenibilitat Econòmica, Social i Ambiental de les Illes Balears que presentà la presidenta Marga Prohens el passat mes de maig.
Costa ha explicat que la Mesa farà propostes al Govern amb la finalitat de transformar el patró de creixement que ha imperat a les Illes les darreres dècades, que “és insostenible a mitjà i llarg termini”. El vicepresident ha destacat que és necessari “transitar cap a un model de creixement que aposti pel valor afegit” en comptes del creixement quantitatiu, un procés que, ha reconegut, “no és fàcil”.
Costa ha apuntat que el Govern balear podria tenir “la força política” per impulsar mesures per si sol, però ha afirmat que l’executiu prefereix buscar el “consens” amb altres formacions polítiques i entitats socials perquè aquestes mesures no canviïn “cada quatre anys” en funció de la tendència dels successius governs autonòmics.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES