TOP

Aquest diumenge comença la temporada de caça a Formentera

La nostra illa és la darrera de les Balears en començar l’activitat cinegètica, que fins al mes de gener es podrà practicar en els vedats tots els dimarts, dijous, dissabtes i diumenges a més dels festius nacionals o autonòmics.
En aquesta època de l’any les espècies preferides pels caçadors de Formentera són les perdius, el colom salvatge o el tord, mentre que si arriba el fred al continent, s’esperen les cegues pel mes de novembre.
Es pot caçar en els vedats i sempre mantenint la distància de 100 metres respecte les cases o d’entre 25 i 50 metres dels camins, depenent de la seva tipologia. A més, en Joan Ferrer, del Club Federat de Caçadors de la Mola, ha recomanat algunes mesures de seguretat suplementàries: “Hem d’obrir i treure el cartutx de l’escopeta quan ens apropam a una casa o si anam per un camí i veiem algú passejant. Això es fa com un acte de cortesia i bona educació, i també si passes per un lloc de mal camí, per seguretat”.

Recordam que a Formentera el club de caçadors federats des Cap, l’Associació de Caçadors de Porto-salè i el Club de Caçadors Federats de la Mola gestionen els vedats des cap, ses clotades, Can Geroni des Racó, Porto-salè i la Mola.

Compartir

PROGRAMES