TOP
Instantània de la reunió. CAIB

Armengol: “Intentarem encabir les propostes del Consell al decret de transport marítim”

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut avui matí una reunió amb la presidenta del Consell, Ana Juan, i la resta de l’equip de govern.
Durant la trobada, Armengol ha avançat que dilluns vinent s’aprovarà l’autorització al Servei de Salut que permetrà iniciar els tràmits per a la licitació d’una nova base estable del SAMU061 a Formentera, una instal·lació que segons la presidenta balear, “comptarà amb el personal necessari per atendre totes les urgències”.

Declarada d’interès autonòmic
La nova base del 061 té un pressupost previst de 2.770.000 euros i ocuparà 890 m² dividits en dues plantes connectades internament. També comptarà amb un aparcament per a ambulàncies amb capacitat per a quatre vehicles i tindrà cinc professionals en trànsit. Cal recordar que aquesta estructura ja va ser declarada d’interès autonòmic a finals del passat mes de gener, una passa que n’ha agilitzat la tramitació.

Així mateix, la cap de l’executiu balear ha fet un repàs de les actuacions fetes realitat en els darrers anys, com la construcció de la nova escola i escoleta de Sant Ferran, l’aposta per la Formació Professional o la construcció de la nova residència.

Esborrany del decret de transport marítim
A més, Armengol ha recordat projectes de futur, com l’elaboració del decret de transport marítim, del que ha dit que ja es té “pràcticament tancat” un primer esborrany del decret, en el qual “s’intentaran encabir les propostes del Consell”.

La presidenta Ana Juan ha insistit a la presidenta Armengol que per a Formentera és cabdal poder tenir aquesta legislatura el decret del transport marítim, que sempre s’ha demanat que no sols sigui la línia regular, sinó també les excursions d’un sol dia; així com la importància d’assegurar la mobilitat dels residents de Formentera, i que es compleixin els serveis mínims i màxims. Juan ha demanat també a la cap de l’executiu balear que “faci de nexe d’unió entre les diferents administracions implicades en la regulació del transport marítim i la reordenació del port”.

Compartir

PROGRAMES