TOP
Rafa González a Ràdio Illa.

11 anys de retard: “El Govern ha deixat en un calaix l’esborrany del decret de Transport Marítim”

El conseller de Mobilitat de Formentera, Rafa González, ha revelat que les pressions d’empreses privades i del Consell d’Eivissa han bloquejat l’aprovació per part del Govern balear del decret de Transport Marítim. Aquesta normativa ha de permetre, entre altres, establir l’obligatorietat de la primera i la darrera barca entre les Pitiüses, el número màxim de freqüències així com de les excursions marítimes que desembarquen a la Savina. El Govern, que té pendent l’aprovació d’aquest decret des de 2010, anuncià al final de la passada legislatura que havia ultimat un esborrany que va satisfer les demandes de Formentera però que ha quedat en un calaix, com també han apuntat fonts de l’executiu autonòmic.

D’altra banda, González ha subratllat la importància de la proposició aprovada per unanimitat en el Ple de maig i que demana a l’Autoritat Portuària que controli que en el port de la Savina no es realitzin més de dues maniobres simultànies per part de les embarcacions de la línia regular.
En l’àmbit terrestre, el conseller de Mobillitat ha explicat que des de principis d’any el Consell aporta uns 20.000 euros mensuals per compensar el dèficit de la concessionària del servei regular de bus, Autocares Paya. El càlcul de González és que al cap de l’any la institució insular abonarà un màxim de 100.000 euros.

Compartir

PROGRAMES