TOP
Imatge d’arxiu: la barca que recalà el 8 d’octubre de 2020 a s’Estufador. Foto: JE

Arriba la segona barca amb migrants en menys de 24 hores

Aquest matí devers les 11.30 h a la zona de s’Estufador, a la Mola, la Policia Local i la Guàrdia Civil ha detingut a 15 persones de diverses nacionalitats per arribada irregular en territori espanyol. Un particular hauria avisat a les autoritats, segons la Delegació del Govern, que no ha concretat les nacionalitats dels arrestats ni el sexe, si bé ha indicat que es tracta de vuit persones subsaharianes i set originàries del Magreb. La mateixa font ha confirmat que els detinguts són traslladats a Eivissa.
Es tracta de la segona arribada de persones migrades en menys de 24 hores, ja que ahir, darrer dia de l’any, poc després de les 18 hores es notificà que deu persones havien set interceptades a la zona des Torrent de s’Alga.
En les últimes hores cinc barques amb 72 persones migrades han recalat a les Balears, tres a Mallorca i dues a Formentera, amb 25 persones a bord.

Traslladats a Eivissa
Atès el protocol que habitualment s’aplica en aquests casos, una vegada traslladats a l’illa veïna, els arrestats hauran de passar un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja, i després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 hores per tramitar el seu expedient de devolució. Posteriorment, els detinguts se sotmetran a proves covid i, una vegada hagin obtingut un resultat negatiu o hagin guardat el preceptiu confinament, podrien quedar en llibertat o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació. En el cas dels interceptats a Formentera, la Delegació del Govern encara no ha informat si hi ha places disponibles en els CIE.

Compartir

PROGRAMES