TOP
Un agent de la Guàrdia Civil facilita gel hidroalcohòlic a un dels nouvinguts.

Arriben tres barques en menys de 24 hores amb 43 persones a bord

Tres barques amb 43 persones migrades provinents d’Algèria han set detingudes per la Guàrdia Civil després d’arribar a Formentera entre el matí de diumenge i la matinada d’avui dilluns, en poc més de 12 hores. Totes aquestes persones han set traslladades a Eivissa, on han passat a custòdia de la Policia Nacional. La Delegació del Govern informa que ara s’obrirà el tràmit administratiu als afectats, que inclou la incoació d’un expedient de devolució, i llavors és quan se sabrà si els migrants són traslladats a la Península, a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). En cas que no hi hagi plaça en un CIE, la Delegació assenyala que passarien al circuit d’ONG assistencials.

Cronologia dels fets
La darrera barca que ha recalat a la nostra illa ho ha fet a les 2.45 hores d’aquesta matinada, a la zona de cala Saona, segons han informat des de la Delegació de Govern. Els 14 migrants que viatjaven a bord de l’embarcació, tots ells homes, han set interceptats a terra.
D’altra banda, ahir cap a les 22 hores, un veí va avisar a la Guàrdia Civil de la presència de 14 migrants a la zona des Copinar que foren interceptats poc després per la Guàrdia Civil.
La primera embarcació procedent de les costes d’Algèria va arribar el matí de diumenge, i els seus 15 ocupants van ser localitzats per la Policia Local i la Guàrdia Civil al voltant de les 13.40 hores prop de la carretera que puja a la Mola. Els migrants van demanar a un ciclista que avisés a les forces de seguretat.
Durant agost, l’arribada de pasteres a les Balears ha estat contínua. D’ençà que començà el 2021 a Formentera, 196 persones migrants han set interceptats en aigües o territori formenterer.

Compartir

PROGRAMES