TOP
Juanma Costa. Arxiu.

Hotelers, sobre la falta de personal: “Estem agafant el primer que apareix”

Juanma Costa, president de l’Associació Hotelera de Formentera, explica a Ràdio Illa que la falta d’accés a l’habitatge agreuja el problema de la manca de personal qualificat disponible a la nostra illa. Costa indica que aquesta qüestió persisteix, malgrat que part del sector ofereix habitatge a la seva plantilla, un factor que unit a la pujada de la factura energètica, repercutirà en una baixada significativa de la rendibilitat dels establiments, que l’hoteler estima per sobre del 10%.

Costa assegura que actualment no sempre hi ha la possibilitat de contractar persones amb formació, experiència i idiomes. L’hoteler ha fet una crida al Consell de Formentera per obrir una taula de diàleg per abordar la problemàtica de la falta d’accés a l’habitatge a l’illa.

D’altra banda, Costa ha explicat que l’ocupació hotelera de Formentera durant el maig, que ha arribat al 43,3%, ha set inferior a l’esperada i més baixa que la del darrer any abans de la pandèmia (2019), quan ascendí al 48%. Així mateix, l’empresari exposa que des de Sant Joan ha augmentat l’ocupació i que s’espera que juliol i agost seran “mesos molt bons”.

 

Compartir

Comentaris (1)

  • 4men

    Amb quina cara digueu que esteu agafant ara el primer que apareix…fa molt de temps que és així per.estalviar en nomines i per tant en qualitat de serveis….ja basta …

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES