Augment del nombre de parts a Formentera

L’IB Salut ha informat que l’Hospital de Formentera ha augmentat un 16,7% el nombre de parts: el 2019 se n’han atès 56 pels 48 del 2018. Del total de parts de l’any passat, 46 han estat per via vaginal, cosa que implica que també s’ha reduït el percentatge de cesàries, que s’ha situat al 17,8%, gairebé un punt percentual per sota que l’any anterior i, en tot cas, molt lluny del 32% que es registrà el 2010.
Des de l’àrea de Salut s’ha informat que l’Hospital de Formentera atén tots els parts excepte els que presenten alguna possible complicació. Això explica que no s’hagin produït parts múltiples ni prematurs en els darrers dos anys, ja que aquests casos són traslladats a l’Hospital Can Misses, que compta amb la Unitat de Cures Intermèdies de Nounats a més de la Unitat de Cures Intensives.

Donacions de sang del cordó umbilical
D’altra banda, cal destacar que a Eivissa s’ha quadruplicat el nombre de donacions de sang de cordó umbilical respecte a les 12 de 2018, ja que el 2019 se n’han registrat 50. Fonts de l’IB Salut han informat que a Formentera no existeix la possibilitat de fer donacions de sang del cordó umbilical ni existeix cap pla per poder-ne realitzar en un futur. Cal esmentar que les donacions de sang de cordó umbilical són essencials per als trasplantaments de medul·la en els pacients amb leucèmia.

About Author

Comments are closed.

background