TOP
Bartomeu Escandell als estudis de Ràdio Illa. Arxiu

Bartomeu Escandell: “Disposam de 200.000 euros extres pel superàvit de 2019”

El Consell de Formentera destinarà el 20% del seu superàvit dels comptes de 2019, és a dir 200.000 euros, com a partida extra per ajudar a les persones que es troben en una situació més vulnerable, arran la crisi produïda pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. En podeu escoltar els detalls a l’entrevista que hem mantingut aquest matí a Bartomeu Escandell, conseller d’Economia, Hisenda i Serveis Generals.

Accions adreçades a les persones
“Actualment estam procés de liquidació del pressupost del 2019 i esperam comptar amb un romanent d’1 milió d’euros” ha explicat el conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell. “En aplicació de l’article 20 del decret d’alarma 11-2020, que habilita les entitats locals a alliberar un 20% del seu superàvit, el Consell de Formentera podrà destinar aquest 20%, uns 200.000 €, a fer més accions adreçades a les persones i a la protecció dels col·lectius més vulnerables”.

Pròrroga de cobrament d’impostos
D’altra banda, Bartomeu Escandell ha recordat que el Consell de Formentera ja ha aprovat “la pròrroga del cobrament de totes les taxes i impostos locals com a primera mesura econòmica urgent per pal·liar els efectes d’aquesta crisi, tant entre els ciutadans, com entre l’empresariat de l’illa”.
A més, el responsable d’Hisenda ha declarat que “mentre duri l’estat d’alarma, no emetrem cap rebut dels serveis que romanen tancats al públic, com per exemple Centre de Dia, Poliesportiu, Escoletes i Escola de Música, entre altres. Així mateix, es compensarà als usuaris que han pagat l’anualitat completa o que han avançat el pagament”.

Mesures per mitigar l’impacte econòmic 
En darrer lloc, el conseller Bartomeu Escandell ha destacat que “la situació actual és volàtil i canviant, i el Consell després d’haver tret aquest primer paquet de mesures econòmiques, ha d’anar implementant aquelles mesures més concretes i específiques perquè arribin als sectors i a les persones, derivades de les noves necessitats i escenaris que vagin sortint”.
L’objectiu final és “mitigar l’impacte econòmic derivat d’aquesta crisi sanitària entre les formentereres i formenterers així com entre el sector turístic i empresarial. Per tal de dur-les endavant és necessari seguir mantenint el contacte i escoltant els diferents agents econòmics i socials perquè les mesures del Consell siguin més eficients i adequades a la singularitat de Formentera”, segons ha conclòs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES