TOP
Deià, a Mallorca. Foto: VQ

Borsa d’habitatge de lloguer? Coneixem l’exemple de Deià

La manca d’accés a l’habitatge és un dels problemes que de forma més greu afecten la societat formenterera. Recentment, el Consell ha anunciat l’obertura d’una oficina d’habitatge i per això és adient sondejar el nostre entorn immediat, per veure com funcionen serveis similars que s’impulsen en altres localitats de les Balears. El batle de Deià, Lluís Enric Apesteguia, ens explica les característiques de la borsa d’habitatge d’aquest poble mallorquí.

La borsa de Deià permet als propietaris que tenguin una casa buida cedir-la al consistori, que els pagarà una mensualitat que no podrà superar els 923 euros. Posteriorment, l’Ajuntament arrendarà les cases a un preu inferior. La cessió és per a cinc anys prorrogables. En tot cas, l’administració es compromet a retornar la casa en el mateix estat de conservació que al principi de l’operació.
Així mateix, l’Ajuntament de Deià ha previst una bateria d’incentius fiscals per als propietaris que cedeixin el seu immoble a la borsa i per aquells que canviïn l’ús turístic pel residencial.

Compartir

PROGRAMES