TOP
Cartell de la campanya.

Campanya de conscienciació per protegir el ramat de l’illa

L’àrea de Medi Rural ha editat un cartell informatiu amb l’eslògan “Per a una convivència feliç” per conscienciar els propietaris de cans de la importància que aquests no surtin de la seva propietat a soles per assegurar el benestar de les mascotes i el del ramat.

Els cans, sense amollar
En el cartell es recorda que els cans no poden sortir de casa sols i que als espais públics han d’anar fermats amb l’objectiu d’evitar fugida, pèrdua o atropellament de la mascota, així com per a protegir el ramat.
A la campanya de conscienciació també es demana que si es veu a un animal amollat, sense propietari, s’avisi a la canera, al telèfon 630 08 31 28. El cartell està basat en una aquarel·la de l’artista Fran Lucas on es veu un ca fermat que passeja amb el seu propietari mentre unes ovelles estan a l’ombra d’una figuera.

Tres denúncies per atacs
La campanya es difondrà a través de les principals cartelleres de l’illa, a les clíniques veterinàries i a altres punts rurals. Recordem que durant aquest any al Consell hi han arribat tres denúncies per atacs de cans al ramat de l’illa, dues a Sant Francesc (la Miranda i Cala Saona, i Porto-salè) i una a la Mola. En total varen morir set ovelles i se’n varen ferir dues. A més, en les darreres setmanes alguns propietaris de ramat de l’illa estan denunciant la presència de cans sense fermar per les seves finques.
El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha explicat que el mal que fan aquests atacs als ramaders de l’illa és incalculable, ja que a la pèrdua d’animals se suma “el dany moral que significa que entrin a la teva propietat i facin mal als teus animals”. El conseller ha volgut destacar la importància de la feina dels propietaris del bestiar, que són petits agricultors que conserven les tradicions de l’illa així com el seu paisatge.

Ordenança sobre cans perillosos
L’ordenança municipal que regula la tinença d’animals de companyia prohibeix la circulació per les vies públiques d’aquells cans que no vagin acompanyats i conduïts mitjançant cadena, corretja o cordó resistent. A més han d’anar amb morrió quan el temperament de l’animal ho aconselli, i sota la responsabilitat del seu propietari.
Així mateix, el ban també inclou informació sobre el règim jurídic de la tinència d’animals potencialment perillosos i esmenta que seran considerats cans potencialment perillosos aquells animals de l’espècie canina que manifestin un caràcter marcadament agressiu o que hagin protagonitzat agressions a persones o a altres animals.

Compartir

PROGRAMES