Campanya de foment de la mobilitat en bicicleta durant la desescalada

El Consell ha posat en marxa a les xarxes socials la campanya, Mou-te en bici. En concret s’ha editat un cartell que conté com a element central el disseny d’una dona que passeja en bicicleta per un camí de Formentera mentre ve de fer la compra. La imatge ve acompanyada d’un eslògan que assenyala «Hi ha una manera de tornar a sortir sense que la natura ho noti… Mou-te en bici».

Vehicle ideal per garantir el distanciament social
El conseller de Mobilitat, Rafael González, ha explicat que «la bicicleta és un mitjà de transport ideal per garantir el distanciament social en aquest procés de desescalada que acabam d’iniciar, a més és sostenible i s’adapta a les característiques de la nostra illa». El Consell sempre ha impulsat el seu ús i ara en aquest procés excepcional «el tornam a recomanar i esperam que ens ajudi a seguir fent passes endavant en l’objectiu d’aconseguir una mobilitat sostenible per Formentera», ha afegit González.

Nou carril bici
Precisament, amb les obres de reforma de l’avinguda Joan Castelló i Guasch de Sant Ferran s’ha creat un nou carril bici segregat de 350 metres de longitud. A més, s’han instal·lat a la mateixa avinguda diversos aparcaments amb capacitat per una seixantena de bicicletes. Aquesta nova infraestructura se suma a la xarxa de vies ciclistes de l’illa: amb 14 km de carrils bici i més de 100 km de rutes verdes.

Nou carril bici de Sant Ferran. Foto: CIF

Precaució a la carretera
Amb el procés de desescalada s’està incrementant l’ús dels vehicles a l’illa, per això el conseller de Mobilitat ha demanat a la ciutadania que tengui molta precaució a la carretera i compleixin les normes de seguretat. «L’anterior campanya de Mobilitat, «A la carretera hi som tots», que encara està als OPIS, segueix i seguirà vigent perquè com assenyala si ens posem al volant: «No corris, no beguis i no et distreguis», perquè si ho fem ens juguem la nostra vida i la dels nostres veïns», ha remarcat el conseller.

About Author

Comments are closed.

background