TOP
La campanya serà a Sant Francesc aquest divendres. AECC

Campanya de prevenció del càncer de pell a Formentera

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a Balears i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Balears (COFIB) duen a terme una campanya conjunta de prevenció de càncer de pell que aquest divendres s’instal·larà a Formentera.

Fototip de pell
Així, s’instal·larà una carpa informativa de 10.30 h a 14 h a la plaça de Sant Francesc, on professionals dels laboratoris dermatològics Avène, farmacèutics del COFIB, i voluntaris de l’Associació informaran sobre la necessitat de protegir-se adequadament del sol.

En aquesta campanya, les persones interessades podran conèixer el seu fototip de pell. Després d’un mesurament individual de melanina, se’ls indicarà quina és la protecció solar que necessiten i en rebran una mostra.

Com detectar senyals d’alarma del càncer de pell i prevenir la seva aparició
El càncer de pell és una malaltia maligna produïda per la divisió i creixement descontrolat de les cèl·lules que la formen, amb capacitat per a envair els teixits i estructures sanes del voltant i, en alguns casos, a altres òrgans a distància. Existeixen diversos tipus de càncer de pell, entre els quals destaquen els melanomes i els carcinomes.

Tant en els carcinomes com en els melanomes, el principal factor de risc implicat en la seva aparició són les radiacions solars (fonamental en els carcinomes) sobretot les de tipus B (UVB) i les de tipus A (UVA), per això resulta fonamental protegir-se adequadament, sobretot durant l’època estival, quan els índexs de radiació són més elevats.

Els melanomes són el tipus de càncer cutani menys freqüent, encara que en els darrers anys se n’està registrant un augment considerable. Es desenvolupen sobretot en persones de pell i ulls clars amb dificultat per a bronzejar-se i que han sofert cremades solars. Igualment, l’exposició puntual excessiva i intermitent al sol, es relaciona amb la seva aparició, preferentment en zones no exposades habitualment, com l’esquena o les cames.

A més de l’acció de les radiacions solars, el risc que una persona té de patir un melanoma augmenta amb l’existència d’antecedents familiars o personals d’aquest tumor, la presència en la pell de més de 50 o 60 pigues, el patiment de cremades solars amb butllofes durant la infància i adolescència i l’edat avançada.

Compartir

PROGRAMES