TOP
La sequera ha afectat els camps. Imatge de la collita de 2022. CDC

Collita 2023: la Cooperativa podrà abastir la demanda de gra amb la producció local

Carlos Marí, gerent de la Cooperativa del Camp, ha explicat a Ràdio Illa que la demanda local de cereal per a la ramaderia podrà ser satisfeta amb la producció de Formentera i no caldrà transportar gra de fora l’illa.

Ahir finalitzà la collita en els camps gestionats per la Cooperativa, que han patit les conseqüències dels darrers mesos de sequera, segons detalla Marí. Així, la producció de blat, civada i ordi de les finques cedides en el Cens de Terres ha disminuït al voltant d’un 60% enguany, quedant en unes 42 tones, enfront de la previsió d’un centenar de tones. Tot i això, aquesta reducció s’ha compensat amb l’increment dels socis de l’entitat que han sembrat cereal.

Carlos Marí, gerent de la Cooperativa del Camp de Formentera.

En concret, han estat 20 els socis que han venut un total de 53 tones de cereal (el 2022 la collita dels socis fou de 18 tones) que contribuiran a cobrir la demanda dels nuclis ramaders locals. El fet que previsiblement no sigui necessari portar el cereal de fora de Formentera representa un substancial estalvi en els costos del transport al mateix temps que incentiva l’agricultura local, apunta Marí.
Pel que fa a la producció de blat xeixa, que es destina a l’elaboració de la farina ecològica, els camps de la Cooperativa han produït 7 tones d’aquesta varietat, mentre que els socis han collit 17 tones.

2023: la Cooperativa ha segat més que mai
Pel que fa a les feines de sega, a més del centenar d’hectàrees productives del Cens de Terres, la Cooperativa també s’ha encarregat de segar 115 hectàrees d’un total de 50 socis propietaris. D’aquesta manera, enguany la Cooperativa ha segat més de 200 hectàrees a Formentera, una xifra sense precedents des de la refundació d’aquesta entitat.
Així mateix, les altes temperatures en plena collita han condicionat la feina als camps de cultiu. Els treballadors de la Cooperativa encarregats de recollir les paques de palla en els camps han fet un horari especial per combatre les onades de calor, iniciant la jornada a les 6 hores i finalitzant-la a les 12 h.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES