El comitè de Vaga del 8M de Formentera fa una crida perquè aquest dijous les dones deixin de treballar, de cuidar i de consumir

Ahir es constituí el Comitè de Vaga de Formentera, que ha escrit en català, castellà i àrab un text que s’ha difós per xarxes socials amb els motius per adherir-se l’aturada i a la concentració del dijous, Dia Internacional de la Dona. La cita és a les 12 h a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.

La portaveu del Comitè, Mar Ferrer ha declarat a Ràdio Illa que el 8M «no hauríem de consumir, no hauríem ni de cuinar, hauria d’estar tothom a una, manifestant-nos». Ferrer ha afegit que cal que el dijous a les 12 h «tothom vengui a la plaça, perquè se’ns vegi, perquè som un lloc petit però creiem que podem donar veu a totes aquelles dones que estan sofrint, en l’àmbit d’agressions, de desigualtat salarial, d’estereotips. Totes hem patit en algun moment aquesta desigualtat i el dijous és el dia per sortir al carrer i cridar que ja n’hi ha prou i que volem canvis».

Una crida perquè els homes facilitin la jornada reivindicativa
Des del Comitè de Vaga s’ha fet una crida als homes a què participin de la mobilització o bé facilitin que les dones del seu entorn hi puguin prendre part: «Si algú s’ha de quedar amb els infants o amb les persones malaltes, en aquest dia demanam que el principal és que les dones es facin visibles i si algú ha de donar una mà i no poden venir els dos, que sigui l’home qui es quedi a casa cuidant dels infants i de les persones malaltes».

Dijous cal portar davantals a la plaça
El Comitè ha llençat una convocatòria pel dijous a les 10 h per realitzar un taller de cartells que es mostraran a la concentració posterior i per muntar una paradeta informativa per divulgar els motius de la vaga. Així mateix, es prepararà una performance per la qual es fa una crida perquè les persones assistents portin davantals.
Recordam que sindicats, col·lectius i el Ple del Consell Insular donen suport a la vaga per la igualtat del dijous, que crida a fer aturades de tot el dia o de dues hores. Per aquest motiu, és recomanable que els centres de treball estableixin serveis mínims.

Les mobilitzacions i la vaga estan convocades en més de 150 països per una societat més justa i igualitària, el que converteix el 8M de 2018 en una jornada reivindicativa internacional sense precedents.

About Author

background