TOP
El president Llorenç Córdoba parla amb la consellera Eva Nieto, avui en el recés del Ple.

Córdoba, sobre les negociacions amb el Govern: “No se’ns està donant la importància que mereixem”

Llorenç Córdoba, president del Consell i diputat al Parlament, ha declarat que “hi ha un pacte [amb el Govern balear] que s’està complint en part, però pensam que no se’ns està donant la importància que mereixem” per part de l’Executiu autonòmic. Així s’ha expressat Córdoba avui en el recés del Ple insular, en la primera compareixença davant dels periodistes després d’anunciar, el passat dilluns, que es plantejava “deixar de fer costat incondicionalment al Govern balear del Partit Popular”.
El líder de Sa Unió ha preferit no revelar encara quins fets concrets l’han portat a adoptar aquesta postura “per respecte” a la resta de membres de la negociació, però ha manifestat: “Tenc unes línies vermelles amb el PP que de moment no s’han traspassat, però el que estam fent [en referència a negar-se a garantir el suport incondicional] és preventiu, perquè no s’arribin a traspassar les línies vermelles”.
Preguntat sobre si l’origen de la seva postura era la negociació de les inversions del pressupost 2024 del Govern a la nostra illa, el líder de Sa Unió ho ha negat: “Realment no ens han donat problemes per adjudicar pressupostos, no és una mesura de pressió, fins ara hi ha hagut molta col·laboració”. Córdoba ha agregat que veu “difícil” que aquesta setmana es pugui “tancar res” però espera que “la setmana vinent” es podrà comunicar el resultat de les negociacions.

“S’estan assumint massa postulats de Vox”
D’altra banda, el president insular ha afirmat que “com a representant de Formentera i independent crec que s’estan assumint massa postulats de Vox per part del Partit popular, ho dic clarament”. Tot i que ha matisat: “Quan hi ha d’haver un pacte de partit, i això crec ho han dut més a l’extrem en àmbit nacional (…) s’ha d’arribar a una negociació i no sempre és favorable per cap dels dos, és un punt de trobada”.
Sobre les abstencions amb què ha votat les propostes de Vox i PP d’aquest dimarts en Parlament balear, Córdoba ha exposat: “El meu suport el tenen, però el meu suport no serà incondicional. Si el diputat de Formentera en algun moment creu convenient votar de forma diferent al PP no és cap fantasmada ni ‘farol'”. Pel que fa a la proposta de Vox per eliminar el requisit del català per fer feina a la Salut pública, ha declarat que es va abstenir perquè “no la veia convenient” i sobre la del PP, que encamina l’eliminació de l’Oficina Anticorrupció, ha indicat que no va votar-hi ni a favor ni en contra perquè “no acabava d’entendre-la bé”.

Els líders de Compromís i PP, Javi Serra i José Manuel Alcaraz, drets, intercanvien impressions amb el conseller Òscar Portas.

 

Relacions amb PP de Formentera i Compromís amb Formentera
Quant a la segona nota d’aquesta setmana, en què feia pública la seva negativa a informar els partits que conformen Sa Unió (PP i Compromís) del transcurs de les negociacions amb el Govern balear, ha argumentat: “El que no puc fer és donar segons quina informació a un partit per llavors anar a negociar amb el mateix partit a Palma”, en al·lusió al PP. I ha agregat: “Perquè crec que no és bo per la gent del partit d’aquí a Formentera, perquè els posaria en un compromís”. En aquest sentit, ha indicat que ja hi ha una “reunió convocada [amb PP i Compromís] per parlar-ne” i ha volgut destacar que “no hi ha cap crisi a la vista, ni tenim cap intenció de tombar el Govern balear”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES