Crònica trofeu Trasmapi: aquest Formentera fa trempar l’afició

El Formentera va vèncer 1 a 0 contra la UD Ibiza dissabte de tarda en el trofeu Trasmapi, cita que serveix per a la presentació de l’equip davant la seva afició just abans de l’inici de la competició oficial, que serà diumenge vinent a Can Misses contra l’altre gran equip de Vila, el CD Eivissa.

El partit va despertar l’interès dels aficionats, que a poc a poc van anar omplint les graderies de gom a gom. L’ambient era d’expectació per conèixer les cares noves del club. També es van desplaçar una dotzena d’aficionats blau cel des d’Eivissa. Així, pocs minuts abans de les 19 h, tota la plantilla roig i negre va saltar al camp i els jugadors i cos tècnic foren presentats un a un precedits d’una breu introducció per part del cap de premsa del club, Pep Toni Bartolomé.

Sense més preàmbuls va sonar el xiulet inicial i si durant la presentació dels jugadors semblava que aquests estaven de bon humor i distrets, res més lluny de la realitat, els onze homes que va presentar Gómez Roa d’inici es van mostrar des d’un principi concentrats i molt ficats en el partit. Davant tenien un equip que un any més ha fet una immensa inversió econòmica i que aspira a pujar a Segona A sense més dilacions. Això sí, el dia abans havien disputat un amistós contra la Peña Deportiva, l’altre equip pitiús de Segona, i Rafa Álfaro va donar entrada a teòrics suplents.

Un cop assentat al camp, la formació local va jugar amb molt de seny i concentració. De fet, en alguns moments, el joc combinatiu dels roig-i-negre va provocar l’ovació dels seguidors a les graderies. Van destacar per la seva velocitat i potència els homes de banda, tan als laterals, amb Agus i la nova incorporació Víctor, com a davant, amb Iván i Juanca. Aquest últim és el que es va mostrar més actiu i més desbordant i seria qui, a les acaballes de la primera part, connectaria un xut sec des de fora de l’àrea després d’una sortida d’un corner que significaria el gol de la victòria de l’equip. També va deixar molt bones sensacions un combatiu Fassani a la punta, sense deixar de bregar durant tot el partit i deixant una jugada pel record a la segona part, amb dos retalls a la frontal de l’àrea i un xut ajustat al pal que no va ser gol per centímetres i que va provocar la ovació més gran de la tarda.

En el centre de la defensa, la veterania i experiència de Samu i Bonilla són innegables i són una autèntica assegurança a la rereguarda de l’equip. Al mig del camp, despunta la qualitat de tres jugadors de molta entitat com són Omar, Garmendia i Adri. També van debutar la resta de noves incorporacions, el porter Rives i el jove Pau Garcia. Dels recents ascendits al primer equip, van tenir els seus minuts, i molt prometedors, Elio i Jay.

Per part de la UD Ibiza poca cosa a destacar més enllà de l’entrada com a substitut poc després de començar el matx de Gianluca Simeone, el fill de l’entrenador del Atlético de Madrid, que va deixar com a carta de presentació una pífia monumental quan encarava tot sol Rives. També una multitudinària pica-baralla al final del partit per una entrada del tot desafortunada d’un jugador visitant quan el partit ja estava a punt de finalitzar.

En definitiva, partit molt serio dels de casa, que volien fer una bona impressió i guanyar el torneig de casa per a l’afició. I van fer les dues coses. La presidenta del president, Sanda Ferrer, va fer entrega de la copa de campions al capità Samu. Diumenge comença el llarg recorregut cap als Play-off. Ràdio Illa, com sempre, acompanyarà a l’equip en aquesta empresa cada diumenge.