TOP
Instantània de la presentació. Foto: CIF

‘Cultivant valors’ per a conscienciar i sensibilitzar en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L’àrea de Benestar Social ha organitzat enguany diferents activitats per conscienciar i sensibilitzar la població amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el 3 de desembre, jornada en què es durà a terme una plantació d’arbres als jardins del Centre de Dia per part de les associacions de persones amb discapacitat de l’illa.
El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha agraït la implicació i el compromís de les persones que formen part d’aquestes associacions “que fan una feina fonamental per ajudar a visibilitzar i integrar aquest col·lectiu” i hi ha recordat que des del Consell “es treballa per donar la cobertura i atenció que necessiten per garantir els seus drets com a ciutadans”. Així mateix, Ramírez ha convidat la ciutadania a participar en les activitats.

Actes previstos
Taula col·loqui a Ràdio Illa
Dimecres vinent, dia 2 de desembre, de 10 a 11 hores, se celebrarà una taula col·loqui a la ràdio pública Ràdio Illa amb professionals i familiars de persones amb diversitat funcional per parlar Pla d’Acció Integral per a persones amb diversitat funcional del Consell de Formentera.

‘Cultivant valors’
El dia 3 se celebra l’acte ‘Cultivant valors’, consistent en la plantació d’arbres amb missatges de conscienciació a càrrec de les associacions de l’illa als jardins del Centre de Dia. Posteriorment, un representant de les associacions de persones amb diversitat funcional de Formentera llegirà un manifest.
També el dia 3, d’11 a 13 hores, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc s’instal·larà una taula informativa conjunta de les associacions de persones amb diversitat funcional i una mostra de productes artesanals realitzats pels usuaris del Centre de Dia.

Tarda de curtmetratges: ‘Diversament hàbils’
Els dies 11, 18, 22 i 29 de desembre es projectaran diferents curtmetratges amb temàtica relacionada amb la diversitat i la inclusió amb la col·laboració de Formentera Film i ‘Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria’. El dia 11, a les 19 hores, la projecció es farà a la Casa del Poble de la Mola, i els dies 18, 22 i 29 de desembre, a la mateixa hora, a la sala d’actes del Consell de Formentera.
L’aforament és limitat i per poder acudir cal fer reserva al correu electrònic: administració.centredia@conselldeformentera.cat
Així mateix, durant tot el mes de desembre es projectarà el curtmetratge ‘Bla, Bla, Bla’ abans de les pel·lícules programades els divendres i diumenges a la sala de Cultura Cinema.

Entitats col·laboradores
Aquestes activitats compten amb la col·laboració d’Apneef (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera); d’Apmitea (Associació Pau Mayans per la Integració de Persones amb Trastorns de l’Espectre Autista); d’AECC (Junta local de Formentera de l’Associació Espanyola contra el Càncer); Associació de sensibilitat química, síndrome de fatiga crònica, fibromiàlgia i altres de Formentera; ACTEF (Associació d’Altes Capacitats i Talents d’Eivissa i Formentera) i d’APIES (Associació Pitiüsa per la Inclusió Educativa i Social).

Compartir

PROGRAMES