TOP
Mena i Karim celebren el primer gol (Foto: SD Formentera, Pep Toni Bartolomé Tur)

Debut amb victòria en el derbi (Formentera 2 Eivissa 1)

El Formentera ha començat la temporada oficial a Segona RFEF amb molt bon peu en imposar-se 2 a 1 contra l’equip de Vila, el CD Eivissa, amb gols de Mena i Gorriz. L’equip roig i negre ha donat una gran imatge en un partit que ha tingut un ritme trepidant en la primera part i que ha vist com la intensitat baixava en un segon temps on els homes de Michel Alonso no han patit en excés.

I és que l’equip local, ja més rodat que no pas a l’agost -quan va perdre 1 a 4 en el primer partit de pretemporada amb el mateix Eivissa- no ha tingut por de tenir la pilota i ha sabut combinar durant algunes fases de la primera part, exercint, quan no tenia la pilota, una pressió asfixiant des de ben amunt.

El primer gol ha arribat en el minut 23, després d’una bona jugada de Karim, sempre incisiu, que ha rebut una falta a dos metres del vèrtex de l’àrea que ha picat Ekiza, que amb el seu guà, ha col·locat la bimba perquè Mena, un especialista en l’arribada a pilota aturada, rematés de cap sol col·locant la pilota ajustada lluny de l’abast del porter visitant Contreras.

A partir d’aquell moment, l’Eivissa s’ha llevat la son de les orelles i ha començat espitjar, aprofitant la velocitat dels seus homes de punta. Així, Delgado ha marcat en el 33 en un xut amb semierrada que ha anat ajustat a la base del pal. Els visitants no en tenien prou i Simeone ha perdonat en dues clares ocasions.

I quan més malament ho estava passant el Formentera, ja en el temps de descompte del primer temps, Théo ha fet un canvi de ritme prodigiós des del seu propi camp fi ha filtrat una pilota magnífica perquè Ekiza corrgués i centrés al primer toc des de fora de l’àrea perquè Gorriz arribés sol de marca i com un autèntic bou aprofités la passada de la mort per afusellar Contreras.

En la segona part, la intensitat ha afluixat i els dos equips han disposat d’alguna ocasió, la més clara una pilota al travesser després d’un centre d’Ekiza, sempre present en l’atac roig i negre, que Contreras ha refusat amb pífia, però l’electrònic ja no s’ha mogut i el Formentera ha sapigut defensar la renda d’un gol dels primers 45 minuts.

Així, el Formentera se situa en la part alta de la classificació en aquest inici de competició, en lloc de promoció, i la setmana vinent haurà de viatjar fins a Eixea, al nord de Saragossa, prop de Navarra, per jugar contra un ex Segona B que vindrà de perdre el seu primer partit de la lliga al camp de la Peña Deportiva.