Del 16 al 19 de maig torna el Formentera Film Festival

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que entre el pròxim 16 i 19 de maig se celebrarà a la VI edició del Formentera Film Festival, un certamen de curtmetratges, documentals i videoart, que tendrà lloc entre el 16 i el 19 de maig. Les projeccions són gratuïtes i tindran lloc a partir de les 20.30 h el dijous 16 de maig a la plaça del Pilar de la Mola i el 17, 18 i 19 de maig es faran a la plaça de la Constitució de Sant Francesc.
Ficció, animació i documentals de tot el món, Espanya i Balears
Seixanta-sis curts en concurs, els curtmetratges d’aquesta edició es divideixen entre la competició internacional oficial (26 curts), la competició dedicada als nens (21 curts), i una selecció especial (19 curts) en col·laboració amb el Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria. Aquesta selecció està dirigida als alumnes de Primària dels centres escolars de Formentera i d’ESO de l’IES Marc Ferrer.

Música
Les nits del 17 i 18 a les 20.00 h obrirà el festival, el músic Paul Powell de la banda Hot Hissi, al ritme funky i soul. La nit del diumenge 19 serà l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears la que obrirà la nit amb un concert «Palma Brass Movie Themes» on interpretaran bandes sonores de pel·lícules, just abans de l’entrega de premis i la projecció dels films.
Formentera Film comptarà amb la presència de directors, productors, distribuïdors i directors d’altres festivals. El jurat està format pels Belén E. Rodríguez, Francesca Carol Rolla, Juanjo GiménenezPascual Fernández Palermo. Els premis han estat realitzats per quatre artistes de l’illa: Enric Majoral, Lorenzo Pepe, Sol Courreges Boné i Andrés Rodríguez. Els curts guanyadors del Formentera Film Festival seran presentats al Lago Film Fest, d’Itàlia, el juliol de 2019. Les presentadores del festival seran Xènia Fuertes i Viviana Carlet.

Extra Fest
El 19 de maig es projectaran els curtmetratges fora de concurs. Dos curtmetratges produïts a Formentera durant les dues primeres Ediciones de Collective Signatures, un projecte cultural realitzat a l’illa i comissariat per Francesca Carol Rolla. També es projectarà Walls of Limerick dirigit per Arturo Bandinelli. Així mateix, es podrà veure Thursday Night escrit i dirigit per Gonçalo Almeida.

Produccions pròpies
Torna a l’illa ZERO, el col·lectiu italià, recentment premiat en 48 Hour Film Project (Estats Units), d’Alessandro GrespanmStefano De Marco i Niccolò Falsetti. Després de la producció de Clichè, realitzat durant el Formentera Film en la passada edició, tornarà per afrontar el desafiament: escriure, gravar i editar un curt en 48 hores, que es projectarà la darrera nit a la plaça de la Constitució.

Exposició i tallers
Del 13 al 19 de maig a la Sala d’Exposicions «Ajuntament Vell» es podrà veure l’exposició «Semblen Cordes», de Pilar Aldea, una mostra que recull el treball fotogràfic d’Aldea entre 2010 i 2018. D’altra banda, en els tallers realitzats amb els nens i nenes del CEIP El Pilar de la Mola, es va editar un vídeo, que serà l’encarregat d’obrir el Festival. L’estrena serà el dijous 16 de maig a la plaça de Pilar de la Mola.
La il·lustració del cartell d’aquesta sisena edició ha estat realitzada per Marta Pantaleo, una jove il·lustradora italiana que col·labora amb importants revistes i cases editorials. Marta realitzarà una obra en viu durant els dies del festival la qual deixarà a l’illa.

Festa Formentera Film
Dissabte 18 de maig a la plaça de la Constitució tendrà lloc la clàssica festa del Festival. Enguany serà un homenatge al film Metropolis de Fritz Lang. Començarà amb una actuació en directe d’Alterphase, nom artístic del formenterer León Convalia, de música electrònica combinada amb imatges de vídeo, després serà el torn de la DJ eivissenca Ángeles Blanes Noguera «Lost Angeles» i Toni Planells «Untaltoni Dj set».

Suport institucional
Aquest festival creat per FormenteraArt, una associació sense ànim de lucre constituïda per Silvio BandinelliMonica TimperiViviana Carlet i Carlo Migotto, és finançat pel Consell de Formentera i compta també amb la col·laboració del Govern Balear a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, així com empresaris de l’illa.

About Author

Comments are closed.

background