TOP

Demà comença el control d’accés de vehicles al far des Cap

El Consell de Formentera informa que aquest dimecres 15 de maig s’inicia la regulació de l’accés de vehicles de motor, cotxes i motocicletes, al far del cap de Barbaria d’aquest 2019. La regulació està vigent fins al 15 d’octubre amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i preservar aquest paratge natural situat en la finca pública de “Sa Tanca d’allà dins”.
Recordem que en les passades dues temporades ja s’ha regulat aquest accés amb la implantació d’una barrera situada en el km 6,5 de la carretera del cap de Barbaria. El 2017 i com a prova pilot es va regular l’accés entre l’1 de juliol i el 15 setembre, mentre que el 2018 es va regular l’accés entre el 25 de juny i el 30 de setembre.
Enguany s’ha allargat la regulació per garantir que durant tota la temporada l’experiència de visitants i residents que vagin al far des Cap o la torre de vigilància des Garroveret sigui satisfactòria i no es trobin amb problemes per accedir-hi.
Recordem que abans de la barrera s’ha habilitat un aparcament amb capacitat per a 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar els vehicles, i des d’allà anar caminant o amb bicicleta fins al far a manera d’excursió.

Accés persones mobilitat reduïda
En l’horari de màxima afluència, d’11 a 13 h i de 18 a 22 h hi haurà un vigilant/informador al costat d’aquesta barrera que permetrà l’accés a persones amb mobilitat reduïda.
El Consell de Formentera ha editat un fulletó informatiu que repartirà a les empreses de lloguer de vehicles, a les Oficines d’Informació Turística i en la caseta de control situada as Cap per informar de la regulació als visitants. Així mateix també s’han fet cartells informatius per repartir a les cartelleres informatives del Consell, entre altres llocs.

Finca pública de la tanca d’Allà Dins
Va ser adquirida pel Govern de les Illes Balears l’any 2005. És una zona de gran valor mediambiental i paisatgístic. És un Lloc d’Importància Comunitària (LIC) i Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). A més, també destaca la seva importància patrimonial.
Jaciment arqueològic Cap de Barbaria I
Restes d’assentament humà de l’edat del bronze mitjà i final, amb cronologia aproximada del 1600 aC al 1000 aC. Consta d’una estructura de planta circular irregular d’uns 12,5 m de diàmetre. A l’interior d’aquest perímetre apareixen compartimentacions posteriors fetes mitjançant una tècnica constructiva diferent.
Far del cap de Barbaria
Situat en el punt més al sud de Formentera fou construït als inicis del setanta, consta d’una torre de formigó de planta rodona, de 3 m de diàmetre i 17,5 m d’alçada. El senyal lluminós que produeix té un abast de 18 milles.
Torre del cap de Barbaria
Torre de defensa costanera acabada d’edificar l’any 1763. Té una forma troncocònica, la base de carreus i dues cintes ornamentals que marquen el nivell de la coberta de les dues plantes. Es va usar amb finalitats defensives i, principalment, de vigilància fins a l’any 1867.
Compartir

PROGRAMES