TOP
Una bossa de processionària del pi.

Demà comencen els tractaments aeris contra la processionària

El Servei de Sanitat Forestal de la conselleria de Medi Ambient i Territori té previst iniciar, demà dimecres, la primera jornada de tractament aeri contra la processionària del pi, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.
Tal com es va explicar en la xerrada informativa telemàtica celebrada el passat 29 de setembre, enguany s’aplicarà, per quart any consecutiu, tractament aeri sobre una superfície aproximada de 1600 ha. En aquesta primera jornada, s’aplicarà el tractament aeri a la part oest de l’illa.

Producte biològic
El producte fitosanitari que s’aplicarà serà el mateix que en campanyes anteriors: Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. Es tracta d’un producte de tipus biològic, un bacteri que es troba de manera natural en el sòl i en les plantes. Només pot romandre uns pocs dies sobre les fulles, ja que es degrada ràpidament per efecte dels raigs ultraviolats. No afecta les abelles i pot ser utilitzat en agricultura ecològica.
Els interessats que requereixin més informació poden consultar la pàgina web http://sanitatforestal.caib.es o cridar al telèfon gratuït del Punt d’Informació Ambiental (PIA): 900 15 16 17. També es pot cridar al Consell de Formentera al 971321210 – Ext. 1.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES