TOP
Des del 15 de desembre que Formentera no comptava amb un nombre d’actius tan baix. Foto: Y.O.

Demanen no anar als centres de salut perquè hi ha molts sanitaris en quarantena

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera sol·licita la col·laboració ciutadana donat l’alt nombre de professionals sanitaris d’Atenció Primària aïllats per covid-19. Violeta Vega, directora d’Atenció Primària, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i a la col·laboració dels usuaris per mor de l’augment de casos entre professionals sanitaris d’Atenció Primària: “Amb l’objectiu de no comprometre l’atenció programada en els centres de salut, sol·licitem que els usuaris en els pròxims dies, fins que la situació s’estabilitzi, evitin les consultes presencials que puguin ser retardades, no acudeixin al centre [sanitari] per a tràmits que puguin esperar uns dies i retardin les cites de revisió, per tal de poder donar resposta a la prioritat, de manera programada”.
La doctora Vega ha afegit: “L’increment de casos entre el personal assistencial dels centres de salut ha obligat a demanar en un primer moment la col·laboració ciutadana com a pas previ a un altre tipus de mesures que es poden adoptar en cas de continuar l’increment de positius entre treballadors sanitaris o de no baixar l’activitat no prioritària en la situació actual.

Telèfons d’utilitat
Vega ha assenyalat que davant qualsevol dubte els usuaris de la salut pública poden cridar a Salut Respon al 061 o al telèfon de cita prèvia (902 079 079 o 971 437 079: l’opció de telefonar al 971 té el cost en funció de la tarifa contractada i és gratuït amb tarifa plana. El 902 té un cost de 0,138 € cada 1,5 min. en tot el territori de les Illes Balears).
La responsable d’Atenció Primària ha destacat que espera que “en un parell de setmanes puguem reincorporar professionals que actualment es troben en vigilància activa i d’aquesta manera recuperar l’atenció prèvia a aquesta situació. És molt probable que en tot cas, durant els dies vinents, les persones que ho necessitin i no puguin demorar la seva atenció siguin atesos per professionals diferents dels que tenen assignats.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES