TOP
Porció del cartell de festes d’enguany.

Diada de Sant Jaume de proximitat

Enguany, la Diada de l’illa té un programa de festes de proximitat que aposta per artistes locals i actuacions de petit format que, a més, es realitzaran de manera simultània el 25 de juliol a Sant Francesc, la Mola, es Caló, Sant Ferran i es Pujols per evitar l’aglomeració d’espectadors en un sol indret, i per al dia 26 a Sant Francesc i la Savina.
El tret de sortida serà demà dimarts i es conclourà dimarts 28 de juliol i inclou actuacions musicals, espectacles de teatre, exposicions i espectacles infantils. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha destacat que enguany, a causa de la crisi sanitària, “hem preparat un Sant Jaume especial, en format petit i que aposta per difondre els espectacles dels artistes locals. Així i tot, trobarem a faltar part de la nostra tradició com el ball pagès, que no hem pogut programar per complir amb els protocols sanitaris”.

Diada de Formentera
El dia 24 se celebrarà a les 20.30 h a la plaça de la Constitució l’Acte institucional de la Diada en agraïment a totes les treballadores i treballadors dels serveis essencials de l’illa. L’aforament és limitat i sols s’hi podrà assistir amb invitació prèvia. Per a apropar la celebració a tota la ciutadania, l’acte serà retransmès en directe pel Canal de YouTube del Consell.
El 25 de juliol, festivitat de Sant Jaume, a les 20.00 h tendrà lloc la missa a l’església de Sant Francesc.

Activitats culturals
El programa de Sant Jaume s’obre demà amb l’exposició TRES, mostra resultat del diàleg basat en una relació d’amistat i estima entre els artistes Enric Majoral, Jordi Sarrà i l’illa de Formentera que s’ha perllongat al llarg dels anys.
L’Ajuntament Vell i el Far de la Mola seran els dos espais que albergaran les instal·lacions obertes al públic de manera simultània durant tres setmanes, i que en el cas del Far s’allargarà fins a la tardor.
Demà dimarts a les 19.00 h obrirà les portes l’Ajuntament Vell i dimecres a les 12.00 h la mostra del Far de la Mola
Dimarts 21 de juliol, dins de la programació del Cinema a la Fresca, es projectarà el clàssic de cinema mut The Kid, amb la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo. El film, dirigit per Charles Chaplin, es podrà veure a les 22.00 h al Jardí de ses Eres.

Activitats infantils
Per gaudir en família, dijous 23 de juliol tornen a Formentera els Xiula. Un grup d’animació musical que ha revolucionat l’animació infantil gràcies a cançons que beuen de ritmes actuals com hip-hop, el reggae, la rumba catalana, el dubstep o el pop-rock. Música per a nens i joves que combina sons adults i lletres reivindicatives per al públic infantil.
El concert serà el dia 23 de juliol a les 19.30 h al pati de l’IES Marc Ferrer
L’aforament serà limitat, és important reservar entrada al correu: reserves@conselldeformentera.cat, i indicar-hi l’acte pel qual es reserva l’entrada i el nombre de persones de la unitat de convivència que volen assistir.

Actuacions musicals del 25 i 26
Amb l’objectiu de poder oferir un programa per a tots els públics, la nit del 25 de juliol, a les 22 hores, s’ha organitzat de manera simultània els següents concerts:

-A la plaça de la Constitució es podrà gaudir del clàssic Jazz a la Plaça amb convidat especial: Muriel Grossmann & Soul Jazz Explosion.

-Al pati de sa Senieta, hi haurà concert d’Aires Formenterencs.
Aquest concert tendrà un aforament limitat, i s’haurà de reservar entrada a: reserves@conselldeformentera.cat

– A la plaça de l’Església de Sant Ferran, hi actuarà Jam Factory, el grup integrat per Kelly Neuenschwander, Ekki Hoffmann, Isaac Robles i Paul Castejon.

– A la plaça del Pilar de la Mola, la banda formenterera Allsex ha preparat una versió acústica del seu repertori, que recorre bandes emblemàtiques del rock i el grunge dels noranta, com Nirvana, Foo Fighters o Red Hot Chili Peppers.

– I as Caló, el duet Sweet Lure format per Julia Benevelli i Miquel Tur, ens delectarà amb un concert de rock acústic.

-En darrer lloc, a la plaça d’Europa des Pujols els més joves gaudiran de la Nit Jove amb l’actuació de Juan Vidal, Bsoul i Dj Manceboss & The Babymilo Oficcial.

Diumenge 26 de juliol podrem gaudir dels solposts musicals a càrrec de diferents discjòqueis. Al jardí de ses Eres, DJ Javi Box farà una sessió de música dels 50, 60,70 i 80 punxant amb vinil, i al carrer de Calp de la Savina, el Dj Gioele Brizio posarà música new disco en clau tranquil·la. Aquestes sessions tendran lloc a les 20.30 h.

I per acabar amb el programa de festes, las Moskitas Muertas presenten una nova càpsula cultural el dimarts 28 de juliol al centre d’interpretació de Can Marroig.
L’aforament serà limitat. Per tant, s’ha de reservar entrada a: capsulesculturals@gmail.com

Activitats esportives
L’esport formarà part també dels actes de les festes patronals, que comptaran amb el Torneig de tenis i pàdel Memorial John Tunks que se celebrarà a les Pistes Municipals del 24 al 26 de juliol.
Recordem que totes aquestes i altres activitats que s’organitzen durant aquest estiu des del Consell de Formentera són de petit format per evitar aglomeracions, s’hi controlarà l’aforament i s’hi respectarà el distanciament i l’ús de mascareta.

Compartir

PROGRAMES