TOP
Bombones de butà a comestibles Verdera el passat mes de març. 7bts

Dificultats per trobar butà a Formentera

La possibilitat de comprar una bombona de butà de les de sempre (les de color taronja de 12,5 kg) a Formentera aquesta tarda, era nul·la.
Actualment, a la nostra illa sols es pot adquirir butà a dos comerços; comestibles Tur, prop de Sant Ferran, que està tancat, i comestibles Verdera, a Porto-salè, on a les 18 h sols els quedava una bombona lleugera del tipus NEL, de nanses blaves i 12 kg.

A expenses del temps
La manca de provisió de bombones ve causada perquè el vaixell de càrrega Ofiusa Nova, de la naviliera Formentera Lines, que és l’encarregat de transportar els subministraments de bombones a la nostra illa, no pot travessar es Freus per mor de les males condicions meteorològiques.
A inicis de setmana i en previsió que l’estat de la mar no millorés en els dies següents, l’empresa subministradora de bombones va decidir regular el repartiment d’aquestes, i si bé hi havia més facilitat per adquirir bombones lleugeres Nel, ja no es trobaven bombones normals.

Ràdio Illa ha provat de posar-se en contacte amb l’empresa distribuïdora de gas butà a Formentera en diverses ocasions, tant dijous tarda com aquest divendres matí, però no ha aconseguit resposta.

Es preveu que la situació meteorològica adversa es pugui allargar ben bé fins diumenge tarda o dilluns, quan segons les previsions, hi haurà una millora de l’estat de la mar.

Preu regulat versus preu lliure
El problema rau també en el preu, ja que aquest està regulat per l’Estat a 18,63 € en la bombona de tota la vida, mentre que el format Nel té preu lliure, i això a la pràctica vol dir que val uns 5 euros més per un volum similar de gas. Es pot bescanviar una bombona normal per una de Nel, però l’usuari passarà a pagar llavors el preu de lliure mercat.

Compartir

PROGRAMES