Dimarts 29S: Vaga de docents marcada pels dubtes en l’aïllament dels grups

El sindicat UOB, la Unió Obrera Balear, sectorial de l’ensenyament, ha convocat a tot el personal docent dels centres públics de les Illes per a una jornada de vaga que se celebrarà demà dimarts, 29 de setembre.
Aquesta organització crida a l’aturada perquè considera «inadmissible que el curs comenci sense els espais, docents i recursos suficients» per defensar-se de la pandèmia. A més, la UOB assegura que a les escoles es treballa «sense distància de seguretat a la majoria d’aules». L’entitat denuncia que ha començat el curs amb una «pèrdua de matèries i els alumnes amb necessitats especials desatesos, per la manca de docents i la reconversió dels mestres especialistes de Música, Anglès, Educació física, Pedagogia terapèutica i Audició i llenguatge en mestres tutors».

Un docent per diversos grups?
Durant la jornada de vaga els centres educatius no avançaran en el temari, però garantiran els serveis mínims complint les instruccions de la conselleria balear d’Educació. Segons les disposicions ja publicades al BOIB, els serveis mínims hauran de comptar amb un docent per cada tres grups d’educació Infantil i un per cada quatre grups d’educació Primària o Secundària. Entre la comunitat educativa de Formentera hi ha el dubte de saber com es garantirà l’aïllament dels diferents grups que fins ara s’ha aplicat per mor de la pandèmia, en el cas que el personal docent segueixi la vaga i finament s’hagin de fer complir els serveis mínims.

About Author

Comments are closed.

background