TOP
Festa as Cavall d’en Borràs. Un home aixeca un altaveu enmig d’una multitud. Algunes persones mostren gots de plàstic amb beguda.

Dispositiu policial as Cavall d’en Borràs per evitar més festes il·legals en ple Parc Natural

La Policia Local i la Guàrdia Civil de Formentera han fet dispositius especials de control preventiu a la zona des Cavall d’en Borràs durant les nits de dissabte i diumenge passats. Els agents han estat per la platja a l’hora de la posta de sol, fins ben entrada la nit, per evitar l’inici de festes. Segons informa el Consell en nota de premsa, aquestes accions han dissuadit que es produïssin festes il·legals en ple Parc Natural de ses Salines.
El passat divendres 29 de juliol sí que va haver-hi una festa il·legal en aquesta zona protegida. Les forces de seguretat no varen rebre cap avís en el moment dels fets. L’endemà en tengueren coneixement a través de vídeos publicats a les xarxes, on apareixen equips de so professionals i un Dj en acció (vegeu imatge). Així mateix, testimonis presencials han afegit que en l’esdeveniment també es produí la venda irregular de begudes alcohòliques.
El Consell ha informat que els pròxims dies es continuarà amb aquests dispositius especials.

El dj en plena sessió en la festa il·legal del passat divendres as Cavall d’en Borràs.

La presidenta demana una reunió urgent per fer front a les festes il·legals
La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha demanat una reunió de coordinació de seguretat extraordinària amb la Guàrdia Civil, representants de Costes i Medi Ambient, “per posar fi a aquestes situacions que es generen i posen en risc un espai tan delicat com és el parc natural i que van en contra de l’illa tranquil·la que volem”.

 

Restes deixades pels participants a la festa il·legal al Parc Natural

El conseller d’Interior, Josep Marí, ha destacat que “reiteradament demanam major presència de les forces de seguretat per garantir la seguretat de l’illa i, en aquests moments, fer front a festes il·legals que tenen lloc en espais públics protegits, però també a cases privades”.
La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, en una publicació en el seu compte d’Instagram ha penjat un dels vídeos de la festa as Cavall d’en Borràs i ha afegit: “El desordre i les festes il·legals incomoden els nostres visitants fidels i molesten els residents. Són necessaris reforços de les Administracions competents com l’Estat (Costes, Guàrdia Civil) i el Govern balear (Parc Natural) de manera urgent per ajudar a l’administració local a poder fer front a les festes a cases i a les que es produeixen al Parc Natural”.

Intervenció policial per festes a cala en Baster
Paral·lelament, dissabte a la nit hi va haver dos festes il·legalsdos cases situades a la zona de cala en Baster. La Policia Local i la Guàrdia Civil varen personar-se en el lloc dels fets. La Policia Local va estendre una acta de denúncia en ambdós casos per incompliment de l’ordenança municipal per a la protecció del medi ambient i la salut contra la contaminació per sorolls i vibracions.
Des del Consell de Formentera es demana a la ciutadania que si tenen indicis que s’està organitzant una festa multitudinària avisin les forces de seguretat. Així mateix, també es recorda als propietaris d’habitatges turístics que el Consell ha creat una clàusula de prohibició d’activitats molestes, festes i excés d’ocupació en immobles i, si la signen, els dóna més seguretat jurídica i capacitat per actuar en cas que produeixi una d’aquestes situacions. La poden trobar al web del Consell en aquest enllaç.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES