TOP
Cintia Llaquet i Paco Pérez, avui a Ràdio Illa.

Diver Gent crea el Banc de l’Amistat, un espai per fomentar l’empatia en els centres educatius

Diver Gent ha impulsat la creació dels Bancs de l’Amistat, una iniciativa per fomentar la companyonia i l’empatia entre alumnes en els centres educatius de Primària i Infantil de segon cicle de Formentera. Segons expliquen els integrants de Diver Gent, la logopeda Cintia Llaquet i el psicòleg Paco Pérez, aquests bancs, que es pintaran de mostassa, el color de l’associació, oferiran un espai d’interacció per a la gestió emocional de l’alumnat.
Així, quan un infant senti que requereix una escolta activa i un alleugeriment emocional, pot seure en el Banc de l’Amistat per rebre aquesta atenció d’algun dels seus iguals. Es tracta d’una intervenció, indica Pérez, que s’afegeix a les accions que ja porten a terme els centres per facilitar la salut emocional del col·lectiu d’alumnes. Pitjant en el següent reproductor podeu escoltar l’entrevista sencera.

Demà es procedirà a pintar de mostassa un banc al CEIP Sant Ferran, dos al CEIP Mestre Lluís Andreu i un més a l’escola Verge Miraculosa. En els centres que no tenien bancs disponibles, el Consell de Formentera els ha instal·lat.

El Banc de l’Amistat del CEIP Sant Ferran, a l’espera de ser pintat de mostassa.

 

Des de Diver Gent s’ha indicat que en el CEIP el Pilar ja comptaven prèviament amb una altra dinàmica per treballar aquests aspectes emocionals i s’ha valorat que no era necessari implementar aquesta iniciativa. Pel que fa a l’IES Marc Ferrer, l’entitat ha assenyalat que, per l’edat dels estudiants, prefereixen intervenir amb una altra tipologia d’accions, que comprendrien xerrades i dinàmiques participatives a l’aula.

Els professionals de l’ensenyament parlen de la inclusió educativa a Formentera
La d’avui és la segona de les xerrades de Diver Gent a Ràdio Illa, després que ahir s’abordàs la participació de persones amb diversitat funcional en el món de l’esport i demà es tracti, amb professionals de l’ensenyament, la realitat de la inclusió educativa en els centres de Formentera. Aquestes xerrades de Diver Gent estan organitzades en el marc de l’ampli cartell d’activitats que aquesta entitat que treballa per la inclusió ha programat per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre).

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES