TOP
Imatge d’arxiu d’una barca de petita eslora arribada a Formentera.

Doble arribada de barques amb migrants durant el cap de setmana

Dissabte a la nit pels volts de les 11 h, la Guàrdia Civil va detenir a set migrants d’una barca que va desembarcar a la zona des Caló. La Benemèrita inicià la recerca d’altres set tripulants que s’haurien escapat i abans de la mitjanit els va poder detenir als afores del poble.

28 migrants
En total, van ser 14 els migrants retinguts en la barca de dissabte, dels quals quatre afirmen ser menors. Tots ells van ser traslladats ahir diumenge a Eivissa, on van ser sotmesos a test PCR de detecció de covid i passats a disposició de la Policia Nacional, que s’encarregarà d’incoar els expedients de devolució.
D’altra banda, divendres arribà una altra barca amb catorze migrants més a les costes de Formentera. L’embarcació anà vorejant el nostre litoral fins que fou interceptada per Salvament Marítim entre els illots de s’Espalmador i s’Espardell i els seus tripulants duts a Eivissa.

16 barques des de principi d’any
Segons informa la Delegació de Govern, amb aquestes dues ja són 16 les barques que han set localitzades a Formentera o prop de la nostra illa des d’inicis d’any, amb un total de 198 persones migrades detingudes.
Sols durant la jornada d’ahir a les Balears, es van detectar tres barques amb un total de 35 persones detingudes per arribada irregular. Els 14 de Formentera, 11 a Mallorca i 10 a Eivissa.

Compartir

PROGRAMES