TOP
Àlex Büchau durant la primera jornada de Campionat de Balears. Foto: CS Formentera.

Domini dels amfitrions en la primera jornada del Campionat de Balears a Formentera

La primera jornada de regates del Campionat de Balears de surf de vela que se celebra a Formentera de diumenge a dimarts ha estat dominada pels navegants amfitrions, que encapçalen les classificacions de totes les categories en joc. El camp de regates des caló de s’Oli, que s’ha hagut d’instal·lar un poc més enfora de la zona prevista per poder-hi fondejar sense danyar la posidònia, ha registrat vents de Llevant, cosa que permetia navegar amb poca onada. La intensitat ha variat de més a menys, passant de 13 a 10 nusos a una menor d’entre 8 a 6 nusos.
L’autoritat dels navegants del Club Surf Formentera ha destacat entre els gairebé 90 participants. En Techno sub 13, Mia Berasategui és primera, mentre que la seva companya de files Sara Fonseca la segueix a la taula. En masculí, Isaac Escandell és segon. En Techno sub 15, Matias Conill és tercer, la mateixa posició que Emma Mancebo, mentre que Hugo Colomar intentarà col·locar-se en places de podi.

Els regatistes del CS Formentera Àlex Büchau, Sergi Lafuente, Mateo Jiménez, Biel Fornés i Gisela Colomar.

 

En Raceboard, no hi ha hagut sorpreses i l’incombustible Àlex Büchau, multimedallista en el Mundial del 2019, lidera la classificació, mentre que Diego Escandell és quart, seguit pels col·legues de club Vicent Llorens (5è), Jaume Llorens (6è) i Damià Ferrer (7è).
En la modalitat més ràpida, l’iQFoil, Helena Lafuente s’ha posat primera en sub 17, seguida per la també integrant del CS Formentera, Gisela Colomar. Mateo Gozzi, en llocs de podi, de moment és segon. Per últim, en iQFoil sub 19, la formenterera que navega amb bandera del Club Nàutic s’Arenal, Zoe Fernández, ha pres el lideratge, mentre que Biel Fornés és cinquè.

Una de les proves de la modalitat iQFoil. Foto: CS Formentera.

 

Dilluns i dimarts està previst que les regates comencin a les 11 h al camp des caló de s’Oli. La competició es podrà seguir des de l’espigó que va del restaurant Can Carlitos a l’aparcament del port de la Savina. La base operativa i organitzativa del Campionat de Balears és el Centre d’Esports Nàutics de Formentera.

Compartir

PROGRAMES