TOP
Imatge d’arxiu de l’Hospital de Formentera.

Dos casos lleus de covid a Formentera

Formentera compta amb dos positius actius de covid-19, segons ha informat l’Àrea de Salut, que ha indicat que un d’aquests dos positius fou diagnosticat el passat dilluns, tot i que fins avui no ha constat entre els nous casos d’aquesta illa.
Des del servei de Salut s’ha explicat a Ràdio Illa que quan es notificà aquest cas no s’especificà la procedència de la prova, feta a l’Hospital de Formentera el passat diumenge, de manera que inicialment passà a comptabilitzar-se erròniament com un cas relatiu a Eivissa, un fet que ja s’ha corregit.
En tot cas, l’Àrea de Salut ha indicat que els dos positius de Formentera no revesteixen gravetat, són lleus o asimptomàtics, i per tant reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’ençà que es declarà la pandèmia, s’han diagnosticat a Formentera 114 casos de coronavirus.

Baixa el número de casos de la setmana
En la salut pública pitiüsa el nombre de positius acumulat de l’última setmana ascendeix fins als 237 casos, enfront dels 254 casos que es van comptabilitzar fa dues setmanes. Així, el percentatge de casos positius registrats ha suposat un descens del 6,7% en els darrers set dies.
Així mateix, en l’àmbit pitiús s’han acumulat 2.641 altes, que suposen un 81,2% de curacions del total registrat des de l’inici de la pandèmia.
D’altra banda, en l’última jornada s’han detectat 20 nous casos a Eivissa. La xifra de casos actius a l’illa veïna se situa en els 590. Romanen 65 persones en els diferents dispositius covid: 48 hospitalitzats a les plantes de Medicina Interna i Ca na Majora, cinc a l’UCI i 12 a l’hotel medicalitzat.
A més, 527 persones reben control domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària de les Pitiüses, pel seu estat lleu o asimptomàtic: 525 a Eivissa i els esmentats dos casos de Formentera. Els professionals positius baixen de nou a vuit i es manté la xifra de treballadors sanitaris en vigilància activa en 32.
Per últim, cal esmentar que tots els usuaris de l’hospital residència de Cas Serres, que sumen 120 persones, han donat negatiu en les proves de covid-19 que s’han realitzat arran d’un brot que ha afectat a 15 treballadors.

 

Compartir

PROGRAMES