Dos dels algerians que desembarcaren a Formentera ingressen en un centre de protecció de menors

Quatre dels vuit ciutadans algerians que foren detinguts el dimarts per la Guàrdia Civil després d’arribar de forma irregular a la nostra illa afirmaren ser menors d’edat, però només dos superaren les proves ordenades per la Guàrdia Civil per determinar-ho.
Així, els dos menors han estat traslladats al centre de protecció de menors Pare Morey, situat a sa Coma i que depèn del Consell d’Eivissa.

Les sis persones restants han estat traslladades a la comissaria de la Policia Nacional a Eivissa per tal d’iniciar els tràmits per a la seva repatriació a Algèria.
Recordam que segons la delegació del govern central, la tarda del dimarts desembarcaren a Formentera vuit algerians, tot i que la Guàrdia Civil sospita que podrien haver-hi tres més que encara no han estat localitzats.
Una patrulla de l’institut armat detingué a mitja tarda de dimarts al port de la Savina a dos homes mancats de documentació, que presumptament van entrar de forma il·legal en territori nacional.
Posteriorment dos tripulants de la pastera es personaren a la caserna de la Guàrdia Civil de Formentera i dos més foren detinguts hores després en una platja.
Passades les 21 h de dimarts, al port d’Eivissa, el dispositiu de localització activat en aquests casos interceptà a dos homes més, presumptament immigrants irregulars, quan desembarcaren al port d’Eivissa en el ferri procedent de Formentera.
Tots van assegurar haver arribat fins a l’illa a bord d’una embarcació tipus pastera procedents d’Algèria. Es desconeix si la barca, havia navegat des del nord d’Àfrica o des d’un vaixell que l’hagués deixada a poques milles de la costa. També hi ha la possibilitat que la pastera que arribà a Formentera formàs part del mateix grup de dues barques que el dimarts arribà a Mallorca.

L’embarcació, de gairebé sis metres d’eslora i de fibra, fou localitzada, varada i colpejant contra les roques, a la costa des Carnatge, als voltants del km 10.3 de la carretera principal, prop del Pou d’en Miquel Pere. No està equipada amb motor fóra borda, però a la zona s’han trobat diversos bidons buits que desprenien una forta olor a combustible, el que fa sospitar que els tripulants s’haurien desfet del motor i haurien arribat a Formentera a rem.
A la costa també hi ha abandonats els rems de fusta i diverses peces de roba i calçat a més de dos paquets de tabac  sense obrir amb inscripcions en àrab.

About Author

Comments are closed.

background